Noi vrem pământ!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De la ţărani…

După ce au furat tot ce a mai rămas de pe urma comuniştilor, actualii guvernanţi şi-au mai găsit o sursă – pământul ţăranilor. Sub motivul neprelucrării şi al amenzilor pentru acest fapt, guvernanţii vor să impună ţăranii să-şi de-a în arendă sau să-şi vândă propriul pământ.

Pe aceştia nu-i interesează că motorină e 18 lei litru sau că un tractor costă 1 mln. Sau poate vor să-i întoarcă la plugul de lemn?!  Dar chiar şi un plug are nevoie de animale (cai, boi) pentru tracţiune, iar anii secetoşi te pot lăsa şi fără acestea. Mai ales, că şi furajele-ajutor se dau în dependenţă de culoare partidică.

Ministrul agriculturii a argumentat decizia guvernului prin faptul că sunt unii care cumpără pământuri în scopuri speculative, profitând de prețuri foarte mici, și le vând ulterior la prețuri mult mai mari. Păi, să fie amendaţi speculanţii, nu ţăranii care au 1 ha, dar capacitate de a prelucra doar 0.2 ha, spre exemplu.

Şi totuşi, dacă guvernanţii au aşa idei trăsnite, eu aş propune ceva pe potrivă:
– Ministrul transporturilor să fie pedepsit cu 10 000 de lei pentru fiecare drum nereparat;
– Ministrul internelor să fie pedepsit cu 10 000 de lei pentru fiecare poliţist prins cu mită;
– Ministrul economiei să fie pedepsit cu 10 000 de lei pentru fiecare privatizare ilegală, licitaţie netransparentă, protejare a agenţilor economici, etc.

Dar ar fi straniu să-ţi pedepseşti acoliţii, în final rezumându-te la spatele ţăranului, care e cel mai elocvent de “călărit”.

P.S. Guvernul iniţiază un nou proces de colectivizare…

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole