Noi plecări din PCRM. Panică și dezinformare la Consiliul Raional Edineț

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova se destramă. Săptămîna trecută am fost martorii plecărilor din PCRM a consilierilor raionali din Șoldănești și Drochia și aderarea acestora la PDM, iar azi și consilierii, dar și primarul orașului Criuleni, la fel au părăsit Partidul comuniștilor și au aderat la PLDM.

Exact în acest moment, scriind aceste rînduri, văd pe internet o știre de ultimă oră: „Continuă plecările din PCRM! Un grup de comuniști din Edineț a părăsit partidul.”  Iar motivele, ca și în cazurile precente sunt că Partidul Comuniștilor este îndreptat împotriva țării, iar la cîrma lui stau talibanii lui Tkaciuk. Tot despre Edineț vreau să scriu în continuare.

Răsfoind știrile, dau de una bună pe site-ul comunist, omega.md: „В Единцах провалилась попытка местного переворота„.  Îmi zic eu, chiar așa să fie? După cum (dez)informează omega, la Edineț, consilierii partidelor pro-europene, ar fi încercat să demită actualul Președinte de raion, Oleg Scutaru, membru PCRM, dar această acțiune s-a soldat cu eșec, deoarece Coaliția Pro-Europeană a mai avut nevoie de un vot. Din totatul de 33 de consilieri, pentru așa zisa demisie, trebuia să voteze 22 de consilieri, dar după cum (dez)informează omega.md, au votat doar 21.

Adevărul este însă, că pe ordinea de zi a Consiliului Raional Edineț, nici nu a existat această propunere, de demitere a Președintelui de raion! Informația mi-a fost oferită de un prieten jurnalist, care a participat la ședința respectivă.

Însă de ce a publicat site-ul comunist omega astfel de (ne)știre? Nu pentru a anticipa plecările de azi din PCRM? Iar ca și în cazul consilierilor din Drochia, să iasă Petrenco la rampă ori alt demagog comunist și să ne spună că în realitate nimeni nu a părăsit partidul. Pentru că dacă îl părăseau, Coaliției Pro-Europene îi ajungeau voturi să-l demită pe Președintele de raion comunist.

Și iată de ce au inventat ei povestea aceasta cu demiterea. Au vrut să pună căruța înaintea calului, cum se spune în popor. Noroc că avem democrație și presa poate fi prezentă la ședințele aleșilor poporului.

Acum sunt absolut convins că PCRM e pe ultimul drum, iar plecările din acest partid, abia au început. Cu cît mai multe plecări însă vor fi, cu atît și comuniștii lui Voronin vor fi și mai agresivi, mai demagogi și dezorientați. Așa că după anul nou, deputaților Coaliției Pro-Europene, dar și nouă cetățenilor ne va fi vesel. Circul și show-ul se mută în sediul proaspăt reparat al Parlamentului Republicii Moldova.

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole