Nimic fără de PDM?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Săptămîna aceasta PSRM a luat taurul de coarne și a dat startul negocierilor politice pentru o nouă guvernare.

Au zis așa: Nu PDM, ci noi, socialiștii, trebuie să-i chemăm la noi pe toți și să le propunem ceea ce considerăm noi că li se cuvine. Noi avem 35 de mandate, noi suntem Poporul! Noi numai cu Partidul Șor (PȘ) nu discutăm!

Și i-au chemat mai întîi pe cei 26 din ACUM.

Aceia cum au venit așa și s-au dus.

Ca un vînt de primăvară.

Propunerile lor au stîrnit doar nedumerirea socialiștilor și a juriștilor constituționali.

—Habar n-au Acum-iștii de politică, au zis ei. Dînșii sunt buni de hibernat 4 ani în Parlament. De altceva nu-i duce capul.

Maya Sandu a mormăit ceva, gen: Plahotniuc a încercat să-mi cumpere deputații, apoi a zis că numai unul dintre ei  a fost invitat la o cafea.  Unul Slusari… Au rîs și curcile din cotețul lui Năstase de gafa urmașei lui Filat, cel care ieri a răspuns la întrebarea: De ce tace atît de mult, deși a promis acum cîțiva ani că atunci cînd va deschide el gura Moldova va exploda pe loc!

—Oare chiar nu vedeți că tăcerea mea este mai exemplificatoare decît vorbirea?–așa a răspuns Filat și-a plecat la o nouă ședință de judecată.

Bietul Filat…

Filosoful Filat, dacă nu știați de existența acestuia.

Trebuia să fie condamnat ca să devină profund Vladimir Vasilevici…

Că nebănuite sunt căile Tale, Doamne, într-Adevăr!

… După ce Blocul ACUM i-a spus: NU lui Dodon, pe cine mai poate chema la negocieri kneazul Igor, prin Zina?

Pe cei 3 deputați independenți?

Slabă nădejde.

Pe cei 30 din PDM?

S-ar putea.

Numai că nemaiavînd ași  în mînecă, precum se lăuda că are o mie Ghimpu cîndva, Dodon va trebui să cedeze cam mult, ca cei 35 de socialiști să nu mai rămînă încă pentru 4 ani în opoziție parlamentară.

Cine ca cine, dar el fuge de șederea  în opoziție ca dracul de tămîie.

Tocmai de aia Dodon a și zis că discuțiile cu PDM vor fi problematice și a plecat în Azerbaijan.

Dodon și cei 35 de ortaci ai săi se tem însă mai mult de altceva.

Știind experiența de negociator a lui Vlad Plahotniuc, care doarme doar 3-4 ore pe noapte, în rest priveghează, ei cred că s-ar putea aștepta la un lanț de… surprize din partea PDM-ului.

Una dintre ele ar fi crearea unei Alianțe pentru Moldova(APM), constituită din PDM, PȘ, cei 3 deputați independenți și alți parlamentari din ACUM și PSRM.

PDM-ul, vrem-nu vrem, e unicul partid dintre cele ajunse în Parlament, care are experiență vastă de guvernare. Este și cel mai longeviv partid, aflat mai mereu la Putere.

Ceilalți deputați,  aciuați sub aripile lui, nu s-ar pierde, ci dimpotrivă, ar deveni eficienți și nu ar hiberna vreme de 4 ani în jilțurile de deputat.

Iată de ce Igor Nicolaevici e tot mai îngîndurat.

Că de sponsorii condamnați ai ACUM-ului nici să nu mai vorbim.

Acestora le-a cam luat cineva sau ceva piuitul.

Ca și lui Renato Usatîi , rămas fără grai din clipa aflării rezultatelor Partidului Nostru.

Adică, pînă la urmă,  numai al lui.

 

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole