Nicolae Timofti va fi propunerea surpriză a PDL pentru preşedinţia României!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Scurt istoric: 5 ianuarie 1859 Cuza este ales domn al Moldovei iar peste câteva zile, pe 24 ianuarie, sub presiunea maselor este ales şi domn al Ţării Româneşti. Astfel românii au ocolit ceea ce Rusia, Turcia şi Austria încercau să impună.

Am o mare surpriză pentru dumneavoastră: PDL, partidul lui Traian Băsescu şi fostul partid de guvernare din România, atât de simpatizat de către românii basarabeni, este în căutarea unui candidat pentru preşedinţia statului român.

Care este profilul dorit: o persoană care să le garanteze  succesul.

Având în vedere deficitul de imagine pentru clasa politică din România, Nicolae Timofti poate deveni eroul naţional şi soluţia PDL.

L-ar alege românii pe Nicolae Timofti drept preşedinte al României?

Cu siguranţă că DA şi cu o majoritate covârşitoare. De ce? Pentru că pe de o parte nu au pe cine alege şi sunt plictisiţi de politicienii pe care îi au, pe de altă parte deoarece 87,25% dintre ei îşi doresc Unirea Republicii Moldova cu România. Românii sunt plictisiţi de manifestările politice din ţară şi vor mai mult, vor să aibă parte de evenimente majore. O dublă alegere a lui Nicolae Timofti practic pune inclusiv pe moldoveni în faţa unui fapt împlinit. Nu mai vorbim aici de rolul istoric pe care un astfel de partid şi l-ar asuma cu creşterea semnificativă în sondaje.

Pare absurd dar nu este deloc aşa.

PDL-ul este dispus să facă orice pentru a câştiga preşedinţia României şi ştie că o astfel de soluţie, în amintirea lui Cuza, este una cu succes garantat.

În partid nu există o persoană care să poată garanta victoria PDL şi nici măcăr să o poată apropia. PDL caută un candidat din exterior iar cea mai bună soluţie este Nicolae Timofti.

Este Nicolae Timofti dispus pentru aşa ceva? Preşedintele Republicii Moldova a dovedit de multe ori că este de departe cel mai bun politician al ţării. Nu doar că este cel mai bun dar este şi responsabil şi îşi asumă această responsabilitate faţă de cei pe care îi reprezintă. Da, Nicolae Timofte este un om cu  caracter şi care este dispus spre a face ce e mai bine pentru ai săi.

Dacă românilor li se pregăteşte ceva?

P.S. Băsescu vine la Chişinău să se vadă cu Timofte şi cu Filat. V-am spus că vi se pregăteşte ceva?

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole