Nebunul care a băgat strâmbe între partidele lui Dodon și Usatîi

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Partidul lui Usatîi și socialiștii, care ar forma guvernarea în urma unor eventuale alegeri anticipate , sunt atât de “puternice”, încât pot fi certate de un nebun. Nu este o concluzie subiectivă, e fapt. Mă refer la tânărul de la Basarabeasca, care într-un interviu s-a arătat supărat că Usatîi i-ar fi dat doar 50 de lei pentru a participa la proteste, în timp ce altor le-a plătit 150-200.

Apariția lui în presă n-ar fi făcut atât vâlvă dacă mai aproape de miezul nopții, Dima de la Basarabeasca n-ar fi fost interogat chiar de către Renato Usatîi (vedeți aici). Tânărul a fost adus de ortacii primarului de la Bălți, într-un cort, unde Usatîi a demonstrat un adevărat master class, anchetatorilor moldoveni. A fost diferit față de agenții GRU doar prin faptul că nu i-a aplicat nicio lovitură (cel puțin în fața camerei de luat vederi), în rest a confirmat odată-n plus că e agent. L-a trădat maniera în care a făcut-o.

Dacă am fi să credem mărturiile tănărului, despre care se spune că e la evidența medicului psihiatru, atunci acest nebun a scos la iveală o relație putredă între partidul lui Usatîi și socialiști. Ultimii cică ar mai da buzna periodic prin coturile partenerilor politici pentru a le fura salamurile, sucurile și conservele, fiind ghidați, probabil, de principiile socialismului, care condamnă bogații și promovează egalitatea. Frumos, nu? Ziua merg la braț în marșuri de protest cu electoratul lui Usatîi, iar seara îi fură.

După o noapte în care Renato a spart toate oalele de capul „curcanilor” (așa i-a numit el pe soacialiști), Dodon s-a trezit justificându-se. L-a chemat pe președintele raionului Basarabeasca (membru PSRM) la Chișinău ca să demonstreze că i-a organizat un interogatoriu similar cu cel pe care l-a avut tânărul băgat în sperieți de către Usatîi. Petru Pușcari, care probabil e unicul președinte de raion fără studii superioare, cu mâna la inimă a mărturisit că totul este o făcătură și că este gata să-și dea demisia dacă se va demonstra că el este autorul acestui act de ponegrire a formațiunii lui Usatîi.

Tăcearea primarului de la Bălți este suspectă, fapt ce ar putea fi interpretat că argumentele socialiștilor nu au fost confingătoare. Așa, sau altfel, un lucru este cert. Mariajul lui Usatîi cu Dodon scârțâie. Nu putem vorbi de o relație normală, în condițiile în care unul fură la propriu salam de la altul.

Mie nu-mi place când astfel de oameni scandează „Noi suntem poporul!”, pentru că nu este. Ieri seară după ce Dodon, Usatîi și Năstase și-a purtat electoratul prin oraș, vreo 20 au decis să marcheze evenimentul. Și dacă tot li s-a dat bani, băieții au uitat de casă. După ce au băut, s-au adăpostit la Centrul de triere şi găzduire a persoanelor fără adăpost. Nimic grav dacă, întunecați de alcool, tinerii n-ar fi bătut și un angajat al Centrului. Dacă acesta este electoratul viitoarei guvernări, atunci, Moldova nu are șanse.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole