Nebănuite sunt căile domnului… Plahotniuc?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Viața politică a devenit extrem de plicticoasă în Republica Moldova.

Dacă n-ar fi conferințele de fiecare marți ale liderului de Partid Democrat și Declarațiile simbolice de Unire ale satelor atunci chiar am putea pune o cruce mare pe ușile tuturor partidelor din teritoriu.

—Există de pîrîie, vorba unui înțelept om, care lucrează la Serviciul nonstop de Urgență.

Ieri, PL-ul a declarat că renunță la Politică pînă la înfăptuirea Reunirii cu Patria-mamă.

Probabil că știu și data cînd va fi proclamată în Parlamentul Moldovei.

Liderul PN-ului, cu reședință permanentă la Moscova,  a zis că se retrage din Politică, iar fără el partidul e ca și inexistent.

PAS nu mai are chef să protesteze. I-i frig.

PPDA se vede deja în fotoliul de primar general al capitalei. Nu-și vede rostul să strige Jos! Jos! Jos! în fața reședințelor  lui Plahotniuc și Dodon, care a fost coleg de revolte cu PPDA-iștii acum doi ani.

Voronin vrea să scrie o carte despre Lenin, Dodon–despre Ortodoxia ca salvare a Omenirii, prin el.

Leancă a început, timid ce-i drept, să creadă tot mai mult în Idealul de unitate al tuturor românilor.

De ce abia acum nu ne spune.

Domeniul politic, așadar, se aseamănă cu o mlaștină, în care s-au înecat mulți, urmînd pînă la alegerile locale s-o facă și alții, iar pînă la cele parlamentare—și ceilalți.

Miroase a cari, a molii și a putreziciune prin saloanele frumos decorate ale VIPerelor plimbătoare  cu cîte-o ștampilă de organizație social-politică prin buzunare.

Poporul s-a săturat de pensionari la conducere, poporul dă semne că vrea să fie condus de copiii lui, de cei tineri.

Tocmai de aia, în ultimul timp PD-ul, unicul partid care mai respiră dintre partidele înregistrate la Ministerul Justiției, a pus miza solidă pe Tineret.

Proiectul Prima Casă vine să-i asigure cu apartamente pe cei tineri, proiectul Arena sportiv-culturală e tot în beneficiul lor, iar scutirea de serviciul militar pe viață  nu poate decît să permită celor ce împlinesc 18 ani să nu-și mai piardă zilele și sănătatea cu o activitate ce nu-i interesează deloc.

Prin aceste acțiuni, adoptate într-o consecutivitate rapidă, PD-ul speră să diminuieze măcar o parte din procentajul de populație tînără, care din lipsa unui loc de trai e gata să ia calea pribegiei prin Europa, Canada și SUA.

Ce va mai aduce, oare, marțea viitoare la sediul nou al partidului de guvernămînt?

–Surprize, Surprize, spun deputații și miniștrii PD-ului.

Spun și-apoi tac.

Fiindcă nici ei nu prea știu ce va fi.

Fiindcă nebănuite sunt căile Domnului, într-Adevăr.

Și ale domnului Plahotniuc, bineînțeles.

 

Imagini pentru Plahotniuc si tinerii

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole