NE DUCEM ÎN… RECESIUNE

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Zilele acestea un consilier guvernamental încerca sa demonstreze că o scădere cu 6,5% (în construcţii) nu este chiar o scădere. Cică investitorii din construcţii se mută în zonele rurale (Asta chiar a fost tare !!!)  Şi în final, cum era şi de aşteptat, jurnaliştii sunt de vină că pun cam „deranjant” accentele şi că „În orice rău poţi vedea şi ceva bine.” Nu exclud!

Numai că duşul rece a venit mult mai repede decât am aşteptat. Şi acum, cred, Guvernul nu va mai avea motive să spună că economia scade doar în imaginaţia jurnaliştilor.

Banca Naţională n u poate fi ignorată cât de mult nu ar dori Guvernul şi consilierii de acolo. În toată lumea avertismentele venite de la şefii băncilor centrale sunt privite cu maximă seriozitate şi sunt înţelese exact de către factorii de decizie. Oare şi în Moldova?

Dar să vedem ce a zis guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţan:

„Creşterea ec onomică din acest an va fi cu mult mai mică decât cea prognozată de către Guvern. Mult mai mică. S-ar putea să fie în jurul cifrei de zero. La mijlocul lui septembrie vor fi datele pentru trimestrul doi al PIB, în baza acestor date vom putea înţelege mai bine ce se întâmplă, inclusiv vom acumula date din agricultură.”

Mai clar nici nu se poate. Economia, aproape sigur, intră în recesiune. Precizez că în primul trimestru 2012, înainte de a fi ars de secetă,  PIB-ul (moldovenesc) a crescut cu doar 1% .

Să ne auzim cu bine!!!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii