Natalia Morari – “prorabul“ conveierului “fantomelor libertății“

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Raitingul mișcă toată presa, spre regret. E și mai grav, cînd pretinsul ziarist generează senzații pentru a obține raitinguri înalte și a face politică.

Declarațiile lui Gofman, o nouă „bulă de săpun”? Acesta se ascunde de Procuratura Anticorupție, m-a informat azi portalul http://politics.md/ Potrivit acestuia, fostul angajat al Centrului Național Anticorupție Mihail Gofman, care săptămâna trecută o făcea pe eroul la emisiunea Nataliei Morari spunând că știe cine a furat miliardul, nu s-a prezentat marți la Procuratura Anticorupție pentru a depune depoziții pe marginea declarațiilor sale. Gofman procedează la fel ca și deputatul comunist Elena Bodnarenco cea care la aceeași emisiune se bătea cu pumnul în piept că cineva a vrut să o mituiască să iasă din PCRM, iar la CNA a luat apă în gură.

Mihail Gofman susținea că are dovezi despre persoanele implicate, pe care însă nu le-a prezentat. Ulterior, mai mulți experți au pus la îndoială veridicitatea declarațiilor lui Gofman și s-au întrebat de ce acesta nu a acționat atunci când lucra la CNA și când era obligat să prevină asemenea fraude, el fiind până în aprilie 2014  şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA.

De fapt și integritatea lui Gofman trezește multe semne de întrebare, el fiind pe atunci unul din cei mai bogați oameni din CNA, cu o avere estimată la câteva zeci de milioane de lei, inclusiv firme și case de lux. Jurnaliștii de la Ziarul de Gardă documentau acum doi ani mai multe tranzacții frauduloase făcute de Gofman și apropiații lui. De asemenea, în presă s-a vehiculat că Gofman este omul „raiderului Nr.1 din spațiul CSI” Veaceslav Platon și a patronat toate schemele de spălare de miliarde de dolari din Rusia, pe vremea când lucra la CNA.

La scurt timp după publicarea investigației din Ziarul d Gardă, Gofman a fost demis în urma unei verificări din partea CNA în care se constata că acesta a încălcat „principiile integrității morale, respectului şi loialității” din Codul de conduită al angajaților instituţiei. Gofman a atacat decizia CNA în instanță, cerând să fie repus în funcție și să-i fie achitate daune morale și materiale, dar instanța de judecată i-a respins cererea.

Și nu doar cei menționați în acest articol au fost propulsați în mass-media de postul lui Kiril Lucinski și Natalia Morari. E un fel de trambulină a unor informații menite să distabilizeze arena politică dinn Moldova. Un fel de lansator de micro-bombe, care sunt menite să genereze cît mai mult fum. Dar pentru ce este nevoie de aceasta, deja rămîne doar de dedus. După ce au eșuat încercările de a genera un conflict sîngeros la Chișinău, posibil acum se încearcă resuscitarea cadavrului politic Vlad Filat. Sau interesele comandatarilor nu se află în hotarele Moldovei? Întrebări cu răspunsuri evidente, doar ca și încercările precedente, nu sunt decît niște bule de săpun, citînd portalul politics.md

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole