Năstase visează să cîștige Dodon și joacă cu el aceeași partidă pe la spatele candidatului PAS

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ultima sută de metri în campania electorală actuală. Maia – pe străzile Chișinăului împroașcă aroganță, iar Năstase în propria campanie electorală prin teritorii. Chiar dacă tot mai des huiduit, Năstase își face propriul joc. Un joc la fel de murdar ca și cel de pînă acum. Aceeași strategie și aceleași instrumente ca și în zilele în care, pe cal alb, stătea alături de Renato Usatăi și Igor Dodon în Piața Marii Adunări Naționale. Atunci Năstase a învățat de la Dodon că stabilitatea nu aduce roade ci doar distabilizarea și haosul.

Și în această situație Năstase rămîne cel mai coniteresat în faptul ca Maia Sandu să piardă aceste alegeri, după posibilitate, la o diferență cît mai mică, dar să piardă. Pentru ca Năstase care, apropo, este singurul care are practică de proteste, să revină în scenă. Scena pe care a pierdut-o de mai multe luni. Acum, poate reveni și chiar să aibă de cîștigat.

În primul rînd, masa critică de nemulțumiți, care se va elibera după ziua în care Maia Sandu va pierde scrutinul, leger pot fi asimilați, inclusiv reîntorși, la „Demnitate și Adevăr”. Toți cei care s-au întors cu spatele la Năstase, acum au o șansă să revină de la pierdanta Maia Sandu la “nobilul” Andrei Năstase.

În al doilea rind, Năstase este setos după “sînge”. El are nevoie de corturi și instabilitate. De oameni în Piața Marii Adunări Naționale. Din nou de geamuri sparse în clădirea Guvernului sau Parlamentului.

În al treilea rind, care rezultă din primele două, Năstase are nevoie de blocarea Republicii Moldova, în primul rind financiar. Nu vor fi bani – nu vor fi investiții și, ce este mai important, salarii și pensii.

Colapsul social și cel economic, de aceasta are nevoie Năstase și aici interesele lui coincide perfect cu interesele lui Dodon. Jucînd, pe ascuns, aceeași partidă ei o scot pe Maia Sandu din circuit și fac un PAS spre alegeri parlamentare unde pot împărți alegătorii de pe extreme.

 

 

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole