Năstase, Usatâi și Dodon au scos în stradă “cadavrul” opoziției unite

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Un nou început de săptămînă și un nou Déjà vu. Pe scările legislativului Năstase, Usatîi și Dodon. Și din nou, liderul socialilștilor, vorbește despre unire. Doar că spectatorii din circul politic nu vor “rîde” de două ori la aceeași glumă. Presa a catalogat deja acest sughiț al opoziției drept relansarea “triunghiului roșu”.

Se reface triunghiul roșu pro-rus: Năstase, Usatâi și Dodon sunt din nou împreună, a scris portalul www.moldova24.info.

Triunghiul PSRM – Partidul Nostru – Platforma DA revine în acțiune. După ce anterior au fost suspectați de cârdășie la comanda Moscovei, Andrei Năstase, Igor Dodon și Renato Usatâi și-au unit din nou forțele, luni, pentru a scoate lumea în stradă la proteste, cu ocazia dezbaterii moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Filip.

Cei trei s-au activizat tare în ultimile ore, în special pe rețelele de socializare în încercarea de a atrage tinerii. Experții spun că această alianță gestionată de Moscova a văzut o nouă oportunitate de a destabiliza situația din Republica Moldova, după ce alte tentative organizate în comun anterior nu s-au soldat cu succes. Protestul pe care îl organizează structura condusă de Năstase, Dodon și Usatâi în fața Parlamentului a adunat foarte puțini oameni.

Culmea ipocriziției este că în fața Parlamentului, din megafon strigă și deputatul PLDM, Tudor Deliu, membrul formațiunii considerată responsabilă de situația în care a ajuns sistemul bancar după furtul de miliardului, din care s-au ales și mulți exponenți PLDM.

Reamintim că Andrei Năstase sigur declarase anterior că avea înțelegeri cu Usatâi și Dodon în privința întreruperii pentru o perioadă de timp a vectorului de dezvoltare pro-european. El se exprima atunci metaforic, “să punem batista pe țambal în privința vectorului”, a mai scris portalul.

Triunghiul roșu a fost o piesă de teatru de scurtă durată. În doar cîteva ore puținii adunați s-au autodispersat. Chiar și pe durata apogeului, cei veniți mai degrabă ziceau alene decît strigau lozincele tradiționale folosite încă de pe timpul lui Iurie Roșca din copac. Noua încercare de a relansa triunghiul roșu este un eșec total al opoziției. Un eșec care a demonstrat lipsa totală de susținere și capacitate de mobilizare. Fapt care deja afectează poziționarea acestora în sondaje și va genera suprize esențiale în ziua alegerilor.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole