Năstase: Țopa nu mai dă bani pentru Jurnal TV

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Adevărul a ieșit la suprfață chiar mai devreme decât ne așteptat. Andrei Năstase recunoaște că Jurnal TV s-a închis pentru că Victor Țopa a renunțat la finanțarea lui, scrie vesti.md, care face publică și o înregistrare video. “Șapte ani banii câștigați în Germania au fost investiți în Jurnal. Acum, însă, nu-s bani”, a divulgat Năstase în cadrul unei întrevederi cu membrii platformei DA de la Orhei, unde a trebuit să intervină ca un pompier pentru a-și salva filiala partidului. Dar, despre tensiunile de la Orhei, ceva mai târziu. Să revenim la Jurnal TV.

În cele ce urmează, Năstase se arată indignat de faptul că niciun om de afaceri nu vrea să finanțeze, în continuare Jurnal TV. Liderul DA, însă, nu se întreabă de ce o companie sau alta ar trebui să bage bani în televiziunea lui Țopa, în condițiile în care aceasta nu este decât un instrument în războiul dintre Țopa și Plahotniuc. De ce cineva ar trebui să bage bani în bâta lui Țopa? Or, oamenii de afaceri înțeleg că relansarea Jurnal TV nu înseamnă și soluționarea crizei de știri calitative.

Acum să vedem cine a pus lăcata la ușa Jurnal TV. Prin afirmațiile sale despre blocarea finanțărilor din Germania, Năstase de fapt recunoaște că în ultimele zile de emisie atât Jurnal TV cât și platformiștii au mințit declarând că Plahotniuc i-a închis. Acum e limpede. I-a închis chiar patronal. Sute deoameni au fost dați afară pentru că Victor Țopa nu mai vrea o jucărie atât de scumpă. Liderii DA, însă, îl înjură pentru că fără Jurnal TV ei se vor desumfla până la alegeri.

Partidul deja are probleme serioase pe interior. După ruptura organizației locale de la Orhei, după cum și era de așteptat, liderii DA au anunțat în secunda doi că transfugii au fost cumpărați de Plahotniuc. Urmărind însă o discuție purtată cu platformiștii de la Orhei, tăcerea lui Năstase, în momentul în care cineva îl ceartă pentru că cere câte 15 mii de lei lunar de la organizația locală a platformei DA, spune multe. A făcut multă zarvă pe facebook. Între patru ochi a tăcut, întrucât știe că a cerut bani în schimbul promisiunii că le va oferi funcții când va ajunge la guvernare.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole