Năstase – Sandu! Din politețe se împing unul pe altul spre prăpastie, dar niciunul nu vrea să sară primul!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Relația Maia – Năstase u pooate fi numită una exempllară nici pe latură politică, dar nici pe relații de gen. Ba nu se pot despărți și sunt gata să facă un pas pe altarul bunăstării poporului, ba Năstase o atacă pe Sandu, tăvălind-o prin praful de pe marginea drumului. Schimburi de replici fără frecvență prin presa de la Chișinău.

Ieri ambii s-au întâlnit față în față.

Concluziile preliminare l-a trasat bloggerul Eugen Luchianiuc http://luchianiuc.com/blog/2016/09/29/ranza-moldovenilor-nastase-si-sandu-il-inseteaza-pe-lupu/

Concluziile dezbaterii sunt destul de simple:

  1. Ei așteaptă săptămâna viitoare două sondaje după care se va decide cine merge în alegeri. Vor fi 3 întrebări care le vor ușura această muncă. În emisiune s-au mai discutat și alte aspecte care ar fi puse în discuție gen cine și câte media are și ce posibilități are. Cel puțin așa a spus Năstase. Maia Sandu i-a cam tăiat din elan spunând că nu banii contează și că campaniile electorale trebuie să fie pentru popor și nu pentru sponsorii partidului (Maia știe cel mai bine că Țopii stau în spatele finului Năstase, doar că nu a spus-o direct).
  1. Ei din start au spus că sigur va fi un candidat comun. Asta deși în primele 15 minute nu s-au uitat unul altuia în ochi. Deloc. Priviți și voi pe linkul ce vi l-am dat la început și care duce la Privesc.Eu.
  1. Cei doi nu au avut nicio acțiune preelectorală comună. Aici cel mai bine i-a pus la punct Andrei Popov care i-a întrebat în câte sate au fost împreună. S-au cam bîlbîit ambii deși Andrei i-a rugat să fie foarte scurți și succinți.
  1. Este evident faptul că bâlbâiala preelectorală le-a scăzut din rating. Și asta se vede foarte bine în sondajele din ultimele săptămâni. Și mai evident este faptul că în umbra acestor doi, la un mic pas de ei este Marian (Mariana conform ProTV) Lupu. Anume acel candidat cu care luptă aceștia doi. Candidatul, care reprezintă PDM-ul și pe Vlad Plahotniuc și toată puterea executivă și legislativă a Republicii Moldova.

Din cele văzute și auzite reiese doar una. Ambii nu știu cum să iasă din promimsiunile insistente ce țin de candidatul comun după ce au vpzut că nicunul nu a cedat și nu și-a retras candidatura. În special, Năstase, o tot împinge pe Maia spre prăpastie, dar ar fi vrut să nu-i supere pe alegătorii el. Cu gândul ca să mai acumuleze cîteva voturi.

Sandu nu se arată încîntată de varianta de a se cupla cu Năstase, în mare parte, din cauza bagajului negativ eorm a lui și a prăbușirii continuie în raitinguri.

Așa și o duc de azi pe mîine. Cu gîndul cine va ceda primul!

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole