Năstase a organizat un atac raider asupra funcției de președinte al Republicii Moldova

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Războiul a început. Doar că nu e vorba despre un război a opoziției cu guvernarea ci veșnicul război între forțele de opoziție. Și dacă pe stînga situația se clarifică, rămînînd un singur jucător, pe dreapta totul abea începe. Am scris recent despre decizia PLDM de a nu-l susține pe Andrei Năstase. În replică, Năstase și alte guri ale platformei DA au lansat un adevărat război mediatic, turnînd găleți de zoi pe capul celei pe care o vedeau cel mai apropiat aliat.

Să fi fost cauza că răbdarea aliaților lui Năstase a ajuns la limită după inerminabilele scandaluri care se țin scai de acesta? Scandalurile, de la atacuri raider la proprietatea de stat pînă la mințirea propriei mame pentru a spăla prin numele ei câteva zeci de milioane, au apărut și au continuat pînă acum. La fel ca și orgoliul incontrolabil a lui Năstase, care declara sus și tare că e necesar un candidat comun, dar se vedea doar pe el în acest rol.

Se pare că divorțul lui Năstase de Maia Sandu a fost decis în culise de regizorii acestui spectaclu politic. Principalii fiind criminalii fugari Țopa. După ce încercarea de a crea un front comun antiguvernamental din forțe de dreapta și de stînga, s-au oprit la ideia de a crea un Frankenstein de dreapta, lipind tot ce a mai rămas din Năstase, Maia și PLDM într-un singur organism.

Nu a ținut însă mult. Văzînd că Maia Sandu vrea sondaje și evaluări reale, nu doar scrise pe hîrtie pe coridoarele jurnalului, Țopii au decis să înceapă operațiunea anti-Maia. Primele au fost încercările de a o scoate din săte prin declarații misogine. Momeală pe care a înghițit-o Maia. Au urmat multe alte pietre, unele aruncate direct în față, iar altele pe la spate.

În final, Năstase a obținut ce a dorit – PLDM și Maia Sandu s-au separat de DA, Năstase și oligarhii Țopa, aflați în căutare internațională. El a devenit unul din unicii candidați a dreptei (în total sunt peste zece) și se poate acum autovictimiza și încerca să muște din Maia. Doar că Năstase, cu o credibilitate zero, nu mai are șanse să revină la pozițiile din perioada opoziției romantice cu zeci d emii de oameni în Piața Marii Adunări Naționale. Și încercările disperate, nu fac altceva, decît să-l ducă și mai adînc în adîncurile istoriei.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole