Năstase nu trebuie scos din cursă! E singura posibilitate să primească votul de neîncredere al poporului!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Deputatul PDM, Sergiu Sîrbu, a scris azi pe contul său de FaceBook că PDM a mai depus astăzi o sesizare la Comisia Electorala Centrală împotriva canidatului Andrei Nastase. Acesta a încălcat în mod foarte grav legislația electorală prin faptul că a folosit simbolurile și însemnele unor state străine și imaginea unui politician străin în timpul campaniei sale electorale din Republica Moldova. În sprijinul acuzației, am depus probe preluate din sursele media unde s-a desfășurat promovarea. Legislația electorală specifică foarte clar că aceasta este o ilegalitate, iar pedeapsa poate merge pâna la excluderea candidatului care a comis încalcarea respectivă din cursa electorală. PDM cere CEC să aplice cu fermitate legea și să nu tolereze ilegalitățile, astfel încât campania electorală și alegerile să nu fie viciate. PDM face apel la toți concurenții electorali să renunțe la campaniile murdare și la încălcarea legislației, să se manifeste într-un spirit de concurență corectă și respect față de electorat. PS Andriușa! Nu te chinui de geaba. Nu te scapă nici politicienii străini nici extratereștrii interstelari!

Andriușa a devenit, de la începutul campaniei electorale, cel mai mare colecționar de încălcări. Ba distribuie tot felul de fețuici denigratoare la adresa unor concurenți electorali, ba trimite oameni de ai săi pentru provocări la întîlnirile electorale, ba folosește pentru promovarea sa însemne interzise. Campaniile se schimbă, dar Năstase ba.

Aceste încălcări nu au rămas fără atenția, deocamdată neoficială, a unor membri ai Comisiei Electorale Centrale. Candidatul la prezidenţiale din partea Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase ar putea să fie exclus din campania electorală.

Declaraţia a fost făcută de către membrul CEC, Iurie Ciocan, în cadrul emisiunii Fabrika de aseară. 

„În scopuri de publicitate electorale nu pot fi utilizate atât simbolurile unor state, personalităţi istorice, precum şi imagini a unor persoane oficiale din străinătate. În momentul în care la CEC va apărea o sesizare la acest subiect cu probe, cu semnătura persoanei care sesizează acest lucru, noi vom putea examina acest subiect în detaliu”, a spus membrul CEC, Iurie Ciocan.

O fotografie în care apare Năstase lângă fostul preşedinte al Poloniei Lech Walesa a fost difuzată la postul de televiziune al mafioţilor fugari Victor şi Viorel Ţopa, Jurnal TV. Poza a fost făcută în cadrul unei întrevederi în oraşul Gdansk, Polonia.

Analiştii din studio au calificat acest gest ca pe unul de disperare, prin care Andrei Năstase vrea să capete susţinere din afara ţării şi cât mai multe voturi pentru scrutinul din 30 octombrie.

Din punct de vedere al legii, Năstase trebuie să fie scos din cursă. Doar că asta va duce doar la martirizarea unui nimic politic. Un astfel de pas va servi drept un paravan care îl va ascunde pe Năsase hoțul și minciunosul. Astfel, cum încep să-l vadă oamenii. Toți cei cărora el le spunea poporul și care au avut încredere în el.

Asta se vede în fiecare din ultimele sondaje și asta se va vedea în ziua votului. Pentru a opri acest virus politic, el trebuie lăsat să cadă pînă în fază finală, după care să dispară de la sine. Doar ziua alegerilor îi va arăta locul real și nu cel insuflat de tot felul de sondaje plătite de mafioții Țopa. Doar voturile acumulate în ziua alegerilor sau, mai bine zis, neacumulate, vor fi nota data de popor tuturor fărădelegilor  acestui individ fără demnitate și adevăr.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole