Năstase nu poate conduce câteva mii de oameni, nemaivorbind de o țară întreagă

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Finalul, presupusul apogeu, al protestelor „jalnice” de azi a dat peste cap așteptările tuturor. Și a organizatorilor, dar și a celor de la guvernare. Cam spre sfîrșite, după ce oamenii au fost adormiți de rezoluția nisipoasă a unei noi adunări naționale de cîteva mii de oameni, Năstase a propus poporului să aleagă una din trei scenarii posibile.

Primul e să meargă să devasteze sediul de pe bulevardul Cnatemir, unde se presupune că e reședința lui Vlad Plahotniuc. A doua variantă – plecarea spre parlament și organizarea unui protest non-stop. A treia – un marș în jurul sediului guvernului. Fără a ne da seama după ce principii, conducerea manifestației de azi a decis cel mai inofensiv pas. Să meargă în jurul sediului cabinetului de miniștri. Procedura a fost explicată de candidatul universal la funcția de președinte a Republicii Moldova. Doar că în urma bîlbîielilor lui Năstase, oamenii nu s-au prea urnit din loc. Ei pur și simplu nu au înțeles ce trebuie să facă.

Și e vorba, după cum o spun și organizatorii, sunt 2-3 mii de oameni. Nu despre o țară întreagă de care trebuie să fii responsabil. Și dacă Timofti era doar o „rață mută”, Năstase poate deveni doar un „gînsac pălăvrăgiu”.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole