Năstase nu mai e poporul de demult, dar abia acum îl lasă în pace!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu credeam să ajung să citesc un astfel de titlu în presa de la Chișinău. EFECTELE INVESTIGAȚIEI: ANDREI NĂSTASE SE RETRAGE DIN CURSA PREZIDENȚIALĂ

Portalul care a scuturat și scutură în continuare politica de la Chișinău, www.today.md, scrie că investigația KIV-FRA2 l-a făcut pe Andrei Năstase să renunțe la statutul său de candidat în cursa prezidențială. Surse din cadrul DA, au declarat pentru Today.md că investigația jurnalistică i-a șifonat rău imaginea în interiorul partidului, fapt care l-a determinat să renunțe.

Mai departe ziariștii de la acest portal explică ce a stat la baza acestei decizii.

La câteva zile de la apariția investigației KIV-FRA2, Andrei Năstase declara că este supus unui linșaj mediatic acerb, care are drept scop exercitarea unei presiunii ce l-ar determina să renunțe la cursa prezidențială. Declarația a fost preluată de Jurnal Trust Media și tirajată la greu. Mai mult ca atât, aceasta a fost expediată reprezentanțelor diplomatice din Republica Moldova.

30 mai 2016 JURNAL.MD: 

Scopul campaniei de denigrare lansată de holdingul media al oligarhului Vladimir Plahotniuc este discreditarea protestelor, eliminarea liderului Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, din cursa prezidenţială şi arestarea sa. Declaraţia a fost făcută cu puţin timp în urmă în cadrul unei conferinţe susţinute în PMAN de membrii Consiliului Marii Adunări Naţionale, care a lansat un apel în adresa ambasadei UE, SUA şi întregii comunităţi internaţionale.

Astfel, potrivit acestei declarații, la data de 30 mai, 2016, Andrei Năstase era, de facto, candidatul bătut în cuie al Partidului DA. După ce scandalul conturilor offshore și al milioanelor de lei primiți de mama candidatului de la Victor Țopa a luat turații maxime, situația s-a schimbat brusc, iar lucrurile au luat o altă întorsătură.

Peste numai două zile de la conferința de presă, la data de 2 iunie, Andrei Năstase a luat avionul spre Frankfurt, lucru pe care l-a recunoscut după ce a fost deconspirat de jurnaliștii Today.md și, cel mai probabil, după o discuție cu Victor Țopa (despre care presa susține că ar fi finanțatorul și beneficiarul direct al Partidului DA), pe pagina de Facebook al politicianului, dar și pe cea a Partidului DA, practic concomitent, a fost publicat un mesaj în care cetățenii sunt anunțați că partidul DA caută președinte. A fost lansat și un haștag al campaniei de căutare a unui nou candidat – #PresedinteleMeuEste.

Din cele expuse mai sus rezultă că Partidul DA nu-l mai are în calitate de candidat pe Andrei Năstase, așa cum era până la data de 30 mai 2016.
Posibil, pentru platforma sau partidul Demnitate și Adevăr, sau cum se mai prezintă la moment, renunțarea la Năstase este primul pas corect. Și nu pentru că ceilalți din această gașcă a criminalilor fugari Țopa ar fi mai curați, mai cinstiți, cu mai multă demnitate sau mai mult adevăr.

Mai pes curt, cum le place să spună celor de la principalul instrument de propaganda a Țopilor, chiar și un candidat la funcția de președinție, chiar dacă și nu are adevăr, trebuie să aibă demnitate. În cazullui Năstase, ia-l de unde nui! Și nu doar pentru că a furat muluiane de euro împrună cu Țopii și nu doar pentru că le-a fost avocet, fiind trecut tot de ei din procurori, ci pentru că a intrat în jocul politic scoțînd în Piața Marii Adunări Naționale zeci de mii de oameni mințindu-i. Năstase este campion acum la capitolul minciunii, descoperirii acesteia, negării minciunilor spuse și aprobării tăcite după asta a adevărului fără de demnitate. Să fi meritat oamenii care au ieșit în Piața Marii Adunări Naționale un astfel de candidat la funcția de președinte. Dacă el își minte propria mama, cum va proceda cu toți cei care au avut încredere în primele săptămîini? Răspunsul la această întrebare este și principalul motiv din care cauză Năstase trebuia să plece. Și nu abea acum, dar multe luni în urmă cînd a declarant bîlbîit de unde cresc picioarele averii sale și care este patra adevărată a sa.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole