Năstase îşi desființează partenerii de proteste…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Totuşi e jalnic acest Năstase.

Are aproape 2 ani de când se tot screme să devină salvator al națiunii, dar cum a fost aşa şi a rămas – necrofag politic. Îi place să „mestece” fosilele politice. A pornit o mişcare chipirile civilă, unde s-a propus ca această platformă să apere interesele cetățenilor. Până la urmă am asistat la o metamorfoză. Mişcărea în partid politic, iar apărarea intereselor oamenilor î  apărarea intereselor finanțatorilor mafioți Țopa. Pentru aşi atinge scopurile, la acel moment Năstase accepta sprijinul la toți şi fiecare. Important ca el sau ea măcar o dată să zică – Plahotniuc la dubă. Nu conta trecutul acestora şi viziunile lor politice.

 

Să-i trecem în listă pe cei ce au fost alaturi de Năstase:

 

Grigore Petrenco – ex-deputat PCRM, lider ANTIFA,  o grupare neofaşistă şi extremistă;

 

Alexandru Petcov – la fel ex-deputat PCRM;

 

Igor Dodon – Preşedintele PSRM, recent ales în calitate de Preşedinte al RM;

 

Renato Usatîi – primar de Bălți şi lider de partid politic, consilierul lui Vlad Filat.

 

Şi încă foarte multă lume…

 

Țin să vă atrag atenția DVS la relațiile pe care le-a avut Năstase cu toți cei menționați mai sus. Năstase de mai multe ori a declarat că Dodon şi Usatîi erau nişte proiecte a lui Plahotniuc, apoi merge-au împreună cu ei la proteste. Marşuri braț la braț cu Dodon, Usatîi, Maia Sandu şi alți rătăciți. Proteste comune. Orăşele amplasate în PMAN şi în fața Parlamentului, a lui Năstase, PSRM şi a lui Usatîi. Vizitele în comun pe la ambasade şi alte instituții internaționale.

 

Dar tot începutul are şi un sfârsit. După ce Năstase a folosit imaginea cuiva pentru a se face vizibil, acuma îi desființează şi-şi sterge picioarele.

 

Îeri în cadrul unei emisiuni cu Natalia Morari, Năstase a încercat să-i prezinte pe cei ce au fost alături de el în culori sumbre. La întrebarea ce crede că se întâmplă cu protestele din ultimile zile, el a ținut să menționeze că, de fiecare dată cineva a încercat să perturbeze protestele paşnice şi să le devieze în violențe. Ce mi-a atras atenția a fost – Au fost de acei ce au dorit să acapere clădiri în centrul oraşului…

 

Am încercat să-mi aduc aminte cine a încercat să acapere clădiri în ultimii 2 ani?

 

Aşa dar:

 

Grigore Petrenvo şi gaşca lui au încercat să protesteze violent în fața casei unde locuieşte Vlad Plahotniuc.

 

Apoi acelaşi Petrenco, în data de 6 septembrie 2015 a organizat un miting de protest în scuarul Academiei de Ştiințe, alături de Ana Ursachi, avocatul tuturor bandiților din această țară, ca mai apoi să întreprindă o tentativă de a acapăra sediul Procuraturii Generale. Apropo trebuie de remarcat faptul că în ajunul protestului Platformei DA din aceiaşi dată, Petrenco a fost surprins cu Igor Boțan un lider din Platformei DA la o discuție amicală.

 

Apoi protestarii aduşi de Platforma DA a avut o tentativă de a acapăra clădirea GBS unde îşi are sediul Vlad Plahotniuc.

 

În data de 20 ianuarie 2016, protestarii platformei, alături de cei a lui Usatîi şi Dodon, au pătruns cu forța în interiorul Parlamentului. Iarăsi vedem că Năstase şi oamenii lui sunt implicați în acțiuni violente.

 

În această ordine de idei aşi dori să aflu de la Năstase cine dintre cei ce au încercat să acapere clădiri din centru oraşului au deviat protestele paşnice: Petrenco cu Ursachi, sau vetranii războiului de pe Nistru mințiți cu lozinci mărețe, sau Dodon, Usatîi şi câteva sute de activişti din platformă? Cine bre andruşa?

Răspunsul e clar. Năstase încearcă să se dezbaiere de balastul de care nu mai are nevoie. El şi-a găsit o altă jertvă – Maia Sandu. De fapt „prietenia” lor nu are să dureze mult. Am fost martori şi la atacuri din partea lui Năstase şi a mediei oligarhilor fugari asupra Maiei Sandu. Acuma se „pupă”, mâine are să arate cu degetul învinuind-o de păcate. Îi vine rândul şi ei. Nițel răbdare…

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole