Năstase își bate subtil joc de Maia! A împins-o în bîrlogul ursului!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De mult timp nu am mai auzit de Andrei Năstase. Scos din cursa electorală și din politica mare, acestuia nu i-a mai rămas decît să urzească planuri de împiedicare a candidatului PAS, Maia Sandu în calea ei spre fotoliul regal.

Se mișcă ea repede, dar nici s-o lase să se ducă prea departe nu vrea Năstase. Mai și îl obligă și oamenii din spatele lui, care și-au pierdut din influiuență și nu mai sunt ascultați de urmașii DA. Dar și pe la emisiunile televizate nu mai apar. În loc de Năstase e Sandu, iar în loc de Slusari e Grosu mai la toate posturile tv și portalurile informaționale.

Și pentru a-și dezmorți un pic oasele, Năstase i-a tras o cursă nimănui alteia decăt Maia Sandu. A sfătuit-o să se bage la Bălți. Unde, logic, Maia a și înhățat din plin de la localnicii amețiți a lui Usatîi. Chiar deziluzionați, aceștea numai pe Maia nu vor să o voteze, cu declarațiile ei unioniste și reformele care i-a îndepărtat pe copiii alolingvilor și mai departe de o diploma de studii superioare.

Ce a ieșit din vizita organizată de Andrei Năstase a scris portalul www.democracy.md. Huiduielile de la Bălți au marcat-o profund pe Maia Sandu și și-a întrerupt „turneul electoral” din nordul țării, scrie această sursă de informare de peste Prut.

Incidentul de la Bălți, când Maia Sandu și Andrei Năstase au fost huiduiți și alungați dintr-o piață din localitate, unde venise cu agitație electorală, au marcat-o profund pe lidera PAS, care, se pare, a intrat în depresie, inclusiv în contextul problemelor legate de finanțarea ilegală a campaniei sale, astfel încât și-a anulat întâlnirile pe care le avea programate zilele acestea în mai multe localități din Nordul țării.

Potrivit unor surse demne de încredere din Partidul Demnitate și Adevăr, după ce a fost huiduită la Bălți, dar și în urma mai multor incidente de acest fel, Maia Sandu refuză să se mai întâlnească cu oamenii, mai ales în regiunile unde formațiunea sa nu este susținută.

Anterior ea programase întrevederi în localități ca Cernoleuca, Ocnița, Parcova,  Gordinești, Hăncăuți, Corjeuți, etc, dar le-a anulat. Potrivit surselor noastre, doar Andrei Năstase, liderul PPDA merge la întâlnirile electorale. Acest lucru i-a deranjat pe localnici, care se așteptau să discute cu candidata, nu cu reprezentantul acesteia.

„Maia Sandu a intrat în depresie”, spun sursele noastre. Incidentul de la Bălți a fost dar „picătura care a umplut paharul”. De fapt, starea ei de nervozitate s-a accentuat după prima dezbatere electorală, de acum o săptămână, cu Igor Dodon, la care a avut o prestație slabă. Apoi a urmat incidentul legat de finanțarea netransparentă a campaniei electorale. Astfel că Maia Sandu, nefiind deprinsă cu astfel de provocări politice și cu ieșiri prea dese în afara Chișinăului, a cedat nervos, mai scrie portalul.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole