Năstase îngropat de proprii sfetnici

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După apariția investigației KIV-FRA 2, unul dintre “eroii” principali ai filmulețului a decis că e cazul să vină cu o reacție. Replica lui Andrei Năstase era una așteptată în condițiile în care autorul investigației, întâmplător, sau, nu a evitat să-i ceară părerea despre implicarea lui în anumite scheme. Doar că finul condamnatului Victor Țopa are un complex – îi place să fie însoțit de alai pe la conferințe. Doar că cei care îl înconjoară, în lupta lor interioară pentru simpatia șefului, își pierd cumpătul. O iau razna.

Pentru că Andrei și fratele lui, Vasile Năstase folosesc adesea expresii burienoase, duzina de adjuncți neformali încearcă să le mimeze gesturile și prin din mers expresii de genul “sconcși”, “zoinițe” și alți termeni folosite de moldovenecele de la țară atunci câns se ceartă de peste gard cu vecina. Calificativele lor nu deranjau atât timp cât se întâmplă tot mai des ca oamenii incomozi să fie alungați din piața cu pumni sub coste. S-a întâmplat și azi, când mercenarii lui Năstase l-au bruscat pe reporterului today.md, Vadim Ungureanu (video aici). Culmea este că unicul care a reacționat a fost polițistul din preajmă. “Oamenii cu demnitate” au băgat capul în…asfaltul din PMAN.

Năstase, care e avocat de meserie, trebuie să știe că, potrivit Codului contravențional al R. Moldova, acostarea jignitoare în locuri publice a persoanei fizice, este calificată drept act de huliganism și e pasibilă de sancțiuni. Dadaiștii sunt mai a dracului de cât comuniștii. Până în 2009, puterea invita la anumite evenimente doar presa de partid, dar nu îndrăznea să ridice mâna la jurnaliști.

Și când credeam că poliția nu va mișca un deget ca să nu zică oastea Țopilor că e persecutată politic, aflu că, în sfârșit, ong-urile de media au reacționat. „Cerem Ministerului Afacerilor Interne să se autosesizeze în acest caz, să ia măsurile de rigoare și să informeze publicul despre rezultatele investigației”, se arată în declarația semnată de patru cele mai importante ong-uri media. Aceste le-au amintit că sunt pasibili de Codul Penal, întrucât acolo găsim un articol în care se spune că “împiedicarea intenţionată a activităţii mass-media sau a jurnalistului, precum şi intimidarea mass-media sau a jurnalistului pentru critică sunt considerate fapte socialmente periculoase”.

Revenind la reacția lui Năstase la investigația KIV-FRA 2, cred că, pentru el, era mai bine să tacă. A ieșit în fața mulțimii să-I spună că a folosit-o până și pe maică-sa în scheme fără să-I asigure o măcat o bătrânețe decentă. Azi am aflat că sărmana femeie adună bani din pensie pentru a plăti o operație. Asta chiar dacă prin conturile ei au trecut peste cinci milioane de lei. Dar ce să-i faci. Năstase este vocea poporului, cum a spus și aștăzi activistul DA, Pavlovschi.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole