Năstase a încălcat porunca a 5: Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta ca bine să-ți fie și mulți ani să trăiești pe pamânt.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În politică nu există nimic sfânt. Prestația politicianului nu-l privește doar pe el, ci, deseori, lovește și în cei care-l înconjoară. Mai ales, când unii își implică familia în scheme murdare ca să obțină bani pentru investiții în dividente politice și nu doar. Este și exemplul liderului DA, Andrei Năstase. Cel care se vrea tătucă al națiunii ar fi trebuit, înainte de toate, să-și ceară scuze publice de la propria mamă. Să nu fie tratat cu ironie, dacă voi spune că ar fi bine ca Andrei Năstase să-și ia Jurnal TV după el și, cu un buchet de flori, să meargă la maică-sa pentru a-i cere iertare.

Indignarea mea pornește de la această investigație, care î-l împotmolește rău pe Năstase. Îl prezintă drept un tip certat cu morala, unul care în timp ce vorbește de valori spirituale, își implică mama în combinații murdare cu Victor Țopa, condamnat la pușcărie. Vreau să cred că investigația lui Gabriel Călin e o invenție, dar puțin probabil.Asta pentru că anterior liderul DA a recunoscut că a ascuns bani pe contruri deschise pe numele mamei și soacrei de frica guvernării. Acum când oficial mama lui figurează ca și creditor pentru Victor Țopa ce va spune. Ce poveste să inventezi ca lumea să creadă că o biată pensionară împrumută un milionar, un raider? Asta în timp ce femeia spunecă adună bănuț cu bănuț din pensie pentru operație.

Până una-alta a luat apă-n gură. O dovadă este tăcerea Jurnal TV. Am căutat să văd o reacție pe site-ul televiziunii, dar ia-o de unde nu-i. Atunci când nu ai o justificare taci, cel puțin până inventezi o minciună cât de cât credibilă. Doar că e nevoie de timp, de consultări cu boșii de la Krankfurt.

Doar că trenul a plecat. Loviturile de imaine l-au doborât pe Năstase, care se vrea candidat unic al opoziției la prezidențiale. În acest scop s-a întâlnit pe ascuns și cu prorușii Dodon și Usatîi, informație confirmată de primarul de la Bălți. Nici Năstase nu a negat întâlnirea cea de taină. Mai mult, fiind invitat într-o emisiune la N4 a și declarant că și-ar dori un candidat unic al tuturor partidelor de opoziție, indiferent de viziunile de politică externă ale acestora. El însă nu a explicat cum ar face coaliție cu Igor Dodon, un adept al aderării la Uniunea Vamală și cu Renato Usatîi, care spune că și-ar dori un zid de-a lungul Prutului.

Dar, peste asta mai trece electoratul. Ceea ce nu se iartă – trădarea de mama!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole