Năstase, îi face concurență Maiei Sandu!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Andrei Năstase a demonstrat că Maia Sandu nu e cel mai populist politician din Republica Moldova.

După ce liderul PAS, în două rânduri a venit cu unele cerințe către Guvernul Filip care deja au fost realizate sau se discută de către guvern, în domeniul învățământului (aici) cât și de mediu de afacere (aici) , Andrei Năstase, liderul PPDA a ridicat populismul la un nou nivel, de la cel local, la unul internațional.

Acesta în timpul vizitei sale în Bruxelles, a cerut reducerea tarifelor roaming pentru cetățenii moldoveni.

Serios? Un erou adevărat al cetățenilor nu alta. Năstase sau prea tare a fost preocupat de tăierea lemnelor și cu băutul vinului, fiind păzit și acolo de paza personală, sau în sfârșit a început să susție inițiativele Guvernului Filip.
Și iată dovada că Năstase, precum și colega sa Maia Sandu, încearcă să-și facă PR pe seama inițiativelor dar și a realizărilor obținute de către Guvernare.
În data de 25 iulie 2017, vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău, Iurie Leancă, a solicitat Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, dar și Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației, elaborarea unei strategii a cărei implementare ar avea drept efect excluderea tarifelor de roaming pentru cetățenii Republicii Moldova, care călătoresc în Uniunea Europeană.
Amintim că, un acord în acest sens a fost aprobat de Parlamentul European, pentru țările din spațiul UE,  în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg. Documentul prevede înlăturarea tarifelor maxime pe care companiile şi le pot aplica reciproc, pentru utilizarea reţelelor, atunci când este activat serviciul roaming.  Potrivit proiectului de raport referitor la o recomandare a Parlamentului European (PE), adresată Consiliului European, Comisiei Europene și Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE), deputații vor „un model «PaE+» [N.R. PaE – Parteneriatul Estic] atractiv pentru țările asociate” care ar putea include „măsuri imediate, cum ar fi preferințe tarifare unilaterale suplimentare, eliminarea tarifelor de roaming între parteneri și UE și dezvoltarea rețelelor în bandă largă de mare capacitate”. În timp ce o mare parte a listei de dorințe a Parlamentului este nerealistă, problema extinderii prevederii „de tip  roaming la tarife naționale” în Georgia, Moldova și Ucraina este ceva care a fost discutat de diplomații UE

Andrei Năstase, mai bine stai acasă și nu arunca cu banii criminalului Mukhtar Ablyazov în vânt, deoarece deplasările tale pentru a cere stoparea acordării asistenței macrofinanciare pentru Republica Moldova deja au eșuat!

 

Comentarii

Chirilov Anatolie

Chirilov Anatolie

Sunt o persoana care iși iubește țara, indiferent de momentele negative care se intâmplă în ea. Iar unele din marele probleme la nivel de țara, apar din cauza informației false aparute in presa de buzunar. De aceea incerc mereu sa aduc la cunostința...

Ultimele articole