Năstase de bulevard!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am tot obosit să încep postările cu fraze gen “și în momentul în care credeam că Năstase nu ne mai poate mira, el a…”. A început de cînd Năstase îi alunga viitorii parteneri de opoziție din Piața Marii Adunări Naționale. A continuat cînd Năstase călătorea în fiecare săptămînă în Germania și posta publicități pe rețele de socializare de acolo. Și cînd s-a aflat că are immobile de milioane, iar mama îi spală banii fără a ști. Că are preferințe destul de exotice pentru odihnele pe litoralul oceanului, în special vila de la Palma de Mallorca. Chiar și în momentul cînd a șters podelele cu Maia Sandu, mai toți au rămas cu gura căscată.

Și aici, propoziția “și în momentul în care credeam că Năstase nu ne mai poate mira, el a…”, Năstase și-a continuat Campania electorală murdară prin amenințări adresate Președintelui Parlamentului. “Tare te vei pîrli băiete, i-a scris acest individ oficialului”.
Andrian Candu, Președintele Parlamentului republicii Moldova a postat astăzi pe contul său de facebook următoarele  “Candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Andrei Năstase, mi-a trimis ‎acest mesaj pe pagina mea personală de Facebook.
Un mesaj de intimidare sau amenințare, care probabil ar fi trebuit să mă sperie tare în opinia acestuia. Este un gest pe care-l consider huliganic și mitocănesc, nedemn pentru un om care pretinde că vrea să conducă o țară, dar nu-și poate controla nervii și recurge la astfel de gesturi isterice.

Mă întreb, ce l-a deranjat mai tare, faptul că mă aflu în SUA și m-am întâlnit cu înalți oficiali americani, printre care și șeful Congresului SUA, locul unde a regizat el acea „rezoluție” falsă‎ și eu i-am stricat tot show-ul electoral?
Sau poate l-a deranjat interviul meu, care a apărut în presa internațională în care spun că anumiți candidați sunt finanțați de ruși? Asta da, îi confirm, există bănuieli rezonabile că în campania lui sunt bani din această zonă. Dar toate la timpul lor…

Legat de amenințarea lui Năstase, eu mă voi limita la ceea ce cred că este corect să fac, voi cere colegilor să depună o sesizare la CEC, să judece această instituție cum se încadrează în legislația electorală un astfel de comportament.

Iar partea plină a paharului este că acest candidat a oferit încă un argument pentru care electoratul să nu-l voteze. Eu nu cred că oamenii își doresc un Președinte cu un comportament mitocănesc, un om care nu se poate controla pe sine și nu-și poate stăpâni nervii”.

Această bădărănie e o nouă demonstrație că Năstase ș-a epuizat fantezia în încercările de a fi scos forțat din cursa electorală, evitînd astfel votul masiv de neîncredere din ziua alegerilor prezidențiale.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole