Năstase către un jurnalist: Pe mine nu mă interesează chiloții tăi

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Darul vorbirii nu înseamnă nimic în comparație cu arta tăcerii, spunea un filosof. A spus-o pentru că știa că există o categorie de oameni care au de pierdut ori de câte ori deschid gura. După Renato Usatîi, care mai mult are comportament de șmecher, Andrei Năstase, cu siguranță este politicanul care cel mai mult suferă de logoree. Îl ia gura pe dinainte ori de câte ori i se adresează o întrebare incomodă. Asta s-a întâmplat și la ultima lui conferință de presă, când s-a înecat la mal. Zic asta pentru că și-a pus capac în ultimele secunde, când i-a spus unui reporter următoarele: “Te interesează mașina mea? Pe mine doar nu mă interesează chiloții tăi”.

Declarație demnă de liderul opoziției de dreapta, nu alta. Nu știe ce i-a răspuns reporterul. Eu, însă, i-ar fi spus că pe cetățeni nu-i interesează chiloții unui biet reporter, care vine cu troleibuzul la conferință. O știre despre Mercedes-ul unui lider politic, cu siguranță, va acumula mai multe accesări și, respectiv, înjurături. Dacă te vrei la putere, trebuie să ai deschidere față de cetățeni, într-un cuvânt să fii sinceri cu ei, nu să ascunzi informația atacând reporterii incomozi. Știu că există o limită. Există viață privată, intimă, dar mai știu că am dreptul să știu totul despre unul care în curând îmi va cere votul.

Dacă este întrebat pe ce bani își întreține soția și cei trei copii la Frankfurt, trebuie să inventeze ceva mai credibil că doar nu l-am creazut când ne-a spus că nevasta se ocupă de asta. Cum adică tu nu știi de unde femeia ia bani pentru a duce un mode decent de viață în Germania? E lesne că ne minte ca și ceilalți politicieni.

Năstase trebuie să înțealeagă faptul că un jurnalist, fie el și din opoziție, nu poate fi intimidat doar pentru faptul că nu-i împărtășește poziția. Ori de câte ori apare în fața presei se victimieazaă. Se plânge că este atacat de presa lui Plahotniuc. Serios?! Dar Jurnal TV ce face? Îl mângâie pe Plahotniuc. Știu că acesta nu-i sfânt, dar sunt convins că presa plătită de nașul lui Năstase (Viorel Țopa) este cu mult mai dură în raport cu Plahotniuc. Publika și celelalte canale au de „învățat” multe în materie de propagandă de la televiziunea lui Țopa.

Dar…cât nu mi-a scăpat cel mai important lucru. Andrei Năstase, de fapt, a chemat presa pentru a-i spune că polițiști de la Cantemir i-au spart poșta electronică. Altfel spus, i-au citit corespondența. E grav, daor că nu-l cred. Și asta după ce acesta a mărturisit că nu va depune nicio plângere la poliție. Cică așteaptă ca organele responsabile să se autosesizeze. Până atunci s-a limitat la informarea google. Fenomenal. A fost un mesaj de genul că eu sunt atât de importnat încât oamenii legii trebuie să alerge la mine imediat ce vor afla de problema mea din presă. Și încă ceva…E prea vădită acuzația că i s-a spart mail-ul de la Cantemir. Omul foarte subtil a făcut aluzie la faptul că Plahotniuc are sediu pe bulevardul Cantemir din Chișinău.

Slăbuț, domnule Năstase. E lesne de înțeles că a crescut în laboratoarele Jurnal TV, unde i se spunea mereu cât de falnic este, iar acum când a ieșit în politica mare nu se poate adapta.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole