Năstase – candidatul tuturor partidelor de dreapta din univers

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Platforma DA a găsit ieșirea din criza de idei cu care se confruntă în ultimele luni. Protestele au falimentat din cauza setii pentru putere a conducerii găștii lui Țopa. Au fost făcute încercări de a muta protestele din piață în clădirile oficiale, dar și aici eșec. S-au tot făcut niște liste de revendicări și seriale de ultimatumuri. Condițiile nici nu reușeau să fie puse că guvernarea deja le implementa, ca o urmare logică a doleanțelor populației și nu a aferiștilor politici. Pe urmă a fost creat balaurul cu trei capete care se ciondăneau interminabil. Usatîi, Dodon și Năstase. Trei guri care mîncau din același buzunar. Dar după mai multe ciocniri și bîlbîieli politice, platforma DA risca să rămînă fără salarii de la sponsori. Cadoul a venit pe neașteptate. Au fost anunțate alegeri prezidențiale.

Unul din capetele balaurului de buzunar, Renato Usatîi, a picat. El a tras după el pe Igor Dodon. Acesta s-a grăbit să se autoanunțe în calitate de candidat la funcția de Președinte a Republicii Moldova. A declarat și a dispărut.

Duminică, și platforma DA a anunțat grăbită că îl va înainta în calitate de candidat pe Andrei Năstase. Era evident și clar că acest personaj al politicii de dincolo de Prut, are o dorință nesatisfăcută de putere politică. Chiar dacă din start au anunțat platforma DA drept o platformă civică, juristul Năstase a făcut tot posibilul pentru a ajunge pe spinarea unor reprezentanți ai societății civile în politică. Și tot felul de boțani, Morari, Barbăroșii și alții, au rămas cu buza umflată.

Toți ei au rămas pătați, iar Năstase, pe cal alb, se pregătește să intre în președinție.

Jurnaltv transmite că Andrei Năstase este candidatul înaintat de Partidul „Platforma Demnitate şi Adevăr” la alegerile prezidenţiale. Decizia a fost luată ieri, în cadrul Consiliului Naţional Politic al formaţiunii. Totodată, vor iniţia negocieri cu partidele de dreapta pentru a evita fragmentarea voturilor. Totuşi, Consiliul Naţional Politic a decis, prin vot unanim, să înainteze candidatura liderului formaţiunii Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, cu menţiunea că acesta ar urma să fie propus şi în calitate de candidat unic din partea partidelor proeuropene de dreapta.

Se pare că Năstase vrea să schibe caii civici pe politici, încercînd să înhame în propria trăsură și alte partide de reapta fără acceptul acestora. O strategie tradițională și cu un efect la fel de puternic ca și toate acțiunile acestuia de pînă acum.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole