Năstase, Bin Ladenul americanilor în Moldova

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ați auzit știrea zilei? Dacă nu, atunci scurt pe doi. Andrei Năstase i-a numit bandiți pe oficialii de la Washington, care s-au înțeles cu “bandiții noștri” de la guvernare să o facă președinte pe Maia Sandu. Mai mult, finul lui Victor Țopa se crede trădat de către colega lui de coliție și, supărat fiind pe toți, le-a promis americanilor că va deveni Bin Ladenul Moldovei. Nu vă grăbiți să mă internați. Mai bine ascultați intercetarea telefonică dintre liderul DA, Andrei Năstase cu vicepreședintele DA, Alexandru Slusari.

Cu două zile înainte de alegeri, aflăm că finul lui Victor Țopa e supărat rău pe Maia Sandu. Ba mai mult, se pare că nu putem vorbi despre o alianță beton între DA și PAS, chiar dacă cei doi lideri de partide formează un cuplu la întâlnirile electorale. Convorbirea interceptată putea fi calificată drept o făcătură de-a lui Plahotniuc. Doar că ambii protagoniști au recunoscut faptul că ei sunt cei care o înjură pe Maia dar și pe americani.

Din intereceptare putem interpreta că Năstase este furios pe faptul că unsul Americii este Maia Sandu. Dar și mai grav pentru el este că partenerii de peste ocean nu luptă cu Plahotniuc, ci dimportrivă colaborează. Astfel poate fi dedusă frază că „s-au înțeles bandiții de pe loc și cei din altă parte”. Năstase este periculos pentru Maia Sandu și pentru că o bănuiește de colaborare cu Plahotniuc. “Eu o voi întreba pe Maia, dar deja public: Maia, ție nu-ți pare că lucrezi mână în mână cu Plahotniuc”, a spus Năstase.

Cel mai amuzant este Alexandru Slusari, președintele unui ong din agricultură, care mai ieri a aruncat sapa în pod, iar astăzi se vede un important jucător geostrategic. Slusari îi spune șefului că el “în jocurile geopolitcie cu Victoria Nuland nu se joacă. Dacă americanii vor antiamericansim, ei vor avea antiamericanism”. Șeful nu se lasă mai prejos și îl întrerupe amenințând că el va fi Bin Ladenul americanilor în Moldova. Circ, nu alta.

Reacția adversă a lui Năstase pentru Maia Sandu s-a acutizat și mai mult după retragerea lui Marian Lupu din cursă. Întrucât și Dodon spune că “Andrei a rămas prostul satului”, sugerând că fără Lupu în compeție liderul DA ar fi putut accede în turul doi. Acum mă întreb cât de sincer sunt cei de la platformă atunci când afirmă că votează Maia Sandu. Liderul PAS este vigilentă în raport cu democrații, care au anunțat că îi dau votul, dar nu vede pericolul de lângă ea. Penru că vorba clasicului, Doamne, ferește-mă de prieteni că de dușmani mă feresc eu.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole