Năstase în bătaia vîntului!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cadavrul politic, Andrei Năstase, s-a transformat recent și în șomer politic. Cei de la Maia Sandu nu mai au neoie de el. Maurul și-a făcut treaba, dar de sugrumat nu a sugrumat pe nimeni, decît pe sine.

De Andrei Năstase nu au nevoie nici chiar cei din gașca sa. Slusari, mai energic, mai direct, mai insistent, demult și-a dat seama că Năstase e mai mult decît o ancoră. Că bagajul de glod din CV-ului lui Năstase va ține permanent gruparea DA într-o umbra criminală.

De Năstase, se pare, că nu mai au nevoie nici interlopii Țopa. Cel puțin deschis. E mai simplu să susții o persoană cu mai puține ambiții și voință – Maia Sandu. Dar pe Năstase să-l folosești pentru misiuni tot mai josnice.

Disperarea lui Andrei Năstase deja nu se vede doar pe sticlă, în timp ce încearcă să iasă de sub fusta ex-contracandidatului său, ci și în mișcările haotice a acestui individ.

Andrei Năstase pleacă la Moscova, la indicația lui Usatîi, pentru a se întâlni cu Karamalak, scrie presa de azide la Chișinău.

Portalul www.democracy.md scrie că liderul Partidului Demnitate și Adevăr Andrei Năstase, finul mafiotului fugar Victor Țopa va efectua o deplasare la Moscova, iar potrivit unor surse el a fost chemat în capitala Federației Ruse la indicația lui Renato Usatîi, care se ascunde acolo de justiția moldovenească.

Usatîi și Țopa sunt acum într-o barcă, iar scopul lor este să răstoarne guvernarea pentru a putea reveni în Republica Moldova și să pună mâna pe putere. Celor doi li s-a alăturat de ceva timp și cunoscutul hoț în lege Grigore Karamalak (alias Bulgaru), mai ales după ce autoritățile moldovenești au reluat investigațiile pe dosarul său.

Astfel, Andrei Năstase a fost convocat la Moscova de Usatîi în calitate de intermediar între Karamalak, vecinul și prietenul mai vechi al primarului de Bălți și clanul Țopa, aflat în Germania. În discuții ar urma să intervină și reprezentanții FSB-ului rusesc care îl acoperă pe Usatîi.

Scopul discuțiilor este ca Năstase să o convingă pe Maia Sandu ca în schimbul susținerii pe care acesta i-o va acorda în turul doi de scrutin să-i grațieze și să obțină încetarea urmăririlor penale pe numele lui Karamalak și Usatîi. Se pare că o înțelegere similară între Maia Sandu și Năstase a fost și în  primul tur de scrutin doar că atunci era vorba doar de Victor și Viorel Țopa.

Deplasarea va avea loc în următoarele zile, eventual săptămâna viitoare și va fi mascată ca un eveniment electoral în care Năstase ar urma să se întâlnească cu alegătorii.

Este de menționat că aproximativ în aceeași perioadă la Moscova se va afla și liderul socialiștilor Igor Dodon. Despre aceasta a anunțat însușii liderul PN Renato Usatîi. El a declarat că vor discuta despre susținerea lui Dodon în al doilea tur. Astfel. Nu este exclus că Dodon și Năstase se vor afla la Moscova cam în aceeași perioadă.

Amintim că Năstase s-a mai aflat la Moscova și în luna septembrie în aceeași perioadă cu Renato Usatîi. Presa a scris atunci că Năstase s-a întâlnit și cu Karamalak.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole