Născut şi trăit în teritoriile româneşti răpite de imperiul ideocratic bolşevic

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Mircea Druc este – aşa cum a declarat la recenta reuniune a Clubului Militar Român de Reflecţie Euroatlantică – “născut şi trăit în teritoriile româneşti răpite de imperiul ideocratic bolşevic, la 1940 şi 1944.” Prin participarea sa la întrunirea think tank-ului menţionat, Mircea Druc a aflat punctul de vedere al unor generali de marcă, de la Bucureşti, precum Constantin Degeratu, Mircea Chelaru, Eugen Bădălan şi Alexandru Grumaz, privind situaţia reală din spaţiul de interes pentru România.

În faţa conaţionalilor prezenţi la reuniune, Mircea Druc a afirmat: ”eu cunosc mai bine starea de spirit a adversarilor noştri, adversarii românilor”.

În opinia sa există un curent de gândire care crede, în continuare, în destrămarea a ceea ce a fost imperiul ţarist, imperiul sovietic, pe urmă federaţia estică.

Mai există un al doilea curent, care îi vede pe aşa-zişii eurosceptici, care cred că se va destrăma Uniunea Europeană, precum Uniunea Sovietică.

Un al treilea curent crede că România şi Ucraina se vor destrăma, în mod inevitabil, după modelul iugoslav.

Mircea Druc a depistat şi un curent care pregăteşte o alternativă, respectiv dacă nu se descurcă România, atunci anumiţi terţi au o altă soluţie, care ar fi următoarea: Kiev-Tibilisi – Chişinău.

Deci se doreşte rezistenţa faţă de capriciile, de comportamentul inadecvat al Rusiei, prin Ucraina întărită – inclusiv prin armament letal – şi prin Georgia şi Republica Moldova şi atunci Marea Neagră este rezolvată.

Prin urmare, România şi Ungaria, în opinia ultimului grup menţionat, rămân în spatele frontului.

Pe Mircea Druc îl leagă, sufleteşte, de armata română, conform propriei confesiuni, fotografiile de familie, cu tatăl sergent în armata română, care a luptat în ultimul război mondial, în Campania din Vest, iar apoi a fost deportat în Est.

În mod paradoxal, pe timpul existenţei URSS, Mircea Druc a fost antrenat să fie “crainic de radio al armatei sovietice, pentru Peninsula Iberică.” Armata sovietică fiind atunci una evident “eliberatoare”, în viziunea Moscovei.

Mircea Druc a atenţionat asistenţa că propaganda sovietică era mult inferioară faţă de ce are Federaţia Rusă azi, adversarul de acum al NATO fiind la un nivel care impune o pregătire specială, adecvată noilor provocări răsăritene.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Petrescu

Ion Petrescu

S-a născut la 2 noiembrie 1955, în Bucureşti, tatăl, Ion, fiind din judeţul Argeş, iar mama, Tamara, din stânga Prutului. A urmat cariera militară avansând până la gradul de colonel, fiind opt ani director al Trustului de Presă al Armatei României. ...

Ultimele articole