Mulțumim celor 64 de țări membre ONU care au susținut dorința Moldovei de a fi un stat liber!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Mulțumim celor 64 de țări membre ONU care au susținut dorința Moldovei de a fi un stat liber!, pdm, pavel filip, vlad plahotniuc

Astăzi 23 iunie Republica Moldova sărbătorește 28 de ani de la proclamarea suveranității (vezi mai mult). Cel mai frumos cadou pe care l-am primit cu această ocazie este Rezoluția votată ieri de ONU, la New York, privind retragerea trupelor rusești din regiunea transnistreană, trupe militare care staționează ilegal pe teritoriul Republicii Moldova.

După cum s-a scris deja în presă, chiar dacă majoritatea statelor membre ONU s-au temut de Rusia și au preferat să se abțină de la vot, iar o minoritate au votat Împotrivă, totuși 64 de state în frunte cu SUA au votat în susținerea Republicii Moldova. În opinia mea ca cetățean consider că acesta este un moment istoric pentru țara mea! Un moment la fel de important ca și semnarea Acordului de asociere cu UE în 2014.

Așadar merită să mlțumim celor 64 de țări membre ONU care au susținut dorința Moldovei de a fi un stat liber! Ce n-ar zice acum Dodon sau Maia Sandu, Năstase sau Usatîi, ăsta este un mare rezultat al Guvernului Filip și al Partidului Democrat. Dacă vreți ăsta este și un rezultat al ultimelor vizite ale lui Vlad Plahotniuc în SUA.

Un sentiment de recunoștință și pentru ministrul de Externe Tudor Ulianovschi, șeful diplomației moldovenești, care ne-a reprezentat țara cu demnitate și a vorbit frumos de la tribuna celei mai mai organizații internaționale din lume. Respect!

ATENȚIE ! Cu privire la Rezoluția votată de Organizația Națiunilor Unite:

În Transnistria staționează două categorii de trupe militare, unele de menținere a păcii (pacificatorii) și Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR).  Ca să nu apară confuzii, rezoluția ONU nu se referă la pacificatori, ci strict la trupele GOTR.

Comentarii