Mulțimea, prostită de Năstase, își retrage masiv votul dat emisarului oligarhilor criminali

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Epopeia gîștii șarlatanilor politici Țopa-Năstase se pare că se mișcă cu o viteză uimitoare spre un final logic. După ce au inventat mișcarea civică Dreptate și Adevăr, care a adus în Piața Marii Adunări Naționale, mii de oameni, au transformat nemulțumirea populară într-un instrument pentru a cuceri fotolii moi la conducerea țării și a-și acoperi păcatele acumulate. Zecile de milioane trecute prin conturi, acapararea ilicită a proprietății de stat, bogățiile ilicite din Moldova și de peste hotare, minciunile interminabile scoase la vedere, i-au lăsat fără încrederea oamenilor.

Partidul lui Năstase se prăbușește după ce s-a aflat despre „scheletele din dulap” ale lui Năstase, scrie azi www.politics.md, menționînd că după ce oamenii au văzut atitudinea lui Andrei Năstase față de mama lui, partidul său se prăbușește în sondaje, iar ratingul tânărului politician, devenit scade vertiginos, potrivit unui sondaj de opinie prezentat luni.

Astfel, în cazul unor alegeri parlamentare anticipate, Partidul Demnitate și Adevăr al lui Năstase ar acumula doar 11%, fiind pe locul patru. În același timp, și ratingul lui Andrei Năstase este în cădere liberă fiind devansat de foștii săi parteneri de proteste Igor Dodon, Renato Usatîi, dar și Maia Sandu, potrivit unui sondaj al Fondului Opiniei Publice.

Năstase este văzut ca un om potrivit pentru funcția de președinte de mai puțin de 8% din cetățeni și ceva mai mult de 10% ar fi gata să-și dea votul pentru el.

Trebuie menționat că ratingul lui Năstase și al partidului său a scăzut la scurt timp după investigațiile apărute în presă despre participarea sa la tranzacții frauduloase în favoarea companiilor oligarhului Victor Țopa, în care el a implicat-o și pe mama sa, pe a cărei conturi au fost depuse sute de mii de euro, bani de care aceasta nici nu cunoaște, ea trăind în sărăcie și neajungându-i bani pentru o intervenție chirurgicală de care are nevoie.â

Cazul Năstase devine un exemplu pentru politicienii actuali și cei de după el. E un caz practic, în care, prin minciună atragi nemulțumirea oamenilor, iar cînd toate mîrșîveniile iesă la suprafață, cobori mai jos decît locul de unde ai intrat în joc.

Această lecție demonstrează încă o dată că oamenii din Moldova, în mare parte, au demnitate și adevăr, doar că pe cei fără de aceste două valori, îi taxează, mai devreme sau mai tîrziu, dur de tot.

Acest sondaj este începutul căderii, dar încă nu e punctul de jos. Pînă în febra prezidențialelor, Năstase, are toate șansele, să pice sub limita încrederii devenind un nou dușman al poporului dezamăgit.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole