Moţiunea de cenzură sau ţurca comuniştilor

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Încercam să-mi imaginez în ultimul timp, cum vâltoarea comuniştilor se linişteşte şi aceştia încearcă să de-a dovadă de maturitate politică.

Şi bată-l vina de ghinionul imaginaţiei mele – tocmai azi îmi sare în ochi şi urechi o altă prostie de-a acestora. Pesemne, comuniştii au uitat unde se află şi au început să se joace de-a ţurca. Mă refer la moţiunea de cenzură.

Comuniştii înaintează moţiune de cenzură la orice afurisit capriciu de-a lui Voronin sau Tcaciuc. Nu le-a plăcut guvernul Filat – moţiune de cenzură, nu le-a convenit organizarea examenelor BAC de către Maia Sandu – moţiune de cenzură, i-a deranjat situaţia din armata lui Marinuţa – moţiune de cenzură.

Acum, profitând de acţiunile Guvernului vizavi de BEM şi AIC, iarăşi au înaintat moţiune de cenzură. Cică “…Guvernul incorpore a pierdut dreptul legal de a ocupa fotoliile ministeriale…”.

Să te cruceşti nu alta, de parcă guvernele comuniste activau într-o deplină legalitate. Ca o paralelă, citisem opinia unui comentator – dacă cer demisia guvernului actual, atunci guvernul din perioada comuniştilor trebuia să fie împuşcat. Câtă dreptate…

Aşadar, într-un final aş vrea să confirm, că această mascaradă a comuniştilor de a protesta, de a veni cu moţiuni de cenzură, de a se prezenta la şedinţele parlamentului cu megafoane, de a bloca monumentele de importanţă naţională, nu sunt decât un joc de-a ţurca.

Sărmanii şi naivii…

P.S. O epigramă scrisă de “Epigon” şi prezentată într-un comentariu online:

Comuniştii acţionează-n forţă
Şi asta nu o fac timid.
Pentru ei au fost şi sunt o torţă
Interesele meschine de partid.

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole