Moş Ion Roată faţă-n faţă cu opţiunea geopolitică II

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Partea a doua, în care moş Ion află că moldovenii sunt 107%, cât de bine este să trăieşti, dar şi mai bine este să trăieşti bine şi decide să-l susţină pe Vladimir Voronin.

Moş Ion Roată din Slobozia, de pe Malul Prutului, a venit duminică seara obosit, dar bucuros nu ştiu cum, a vorbit şi cu fiul său din Germania, prin skype, a scurs un ulcioraş de vin şi l-a chemat pe vecinul Grigore să privească la televizor, aşa ca de fiecare dată, emisiunea lor preferată.

„Grigori, vin să gustăm tulburelu, să mai vedem ce-o făcut politicienii iştea la Chişinău!”

Tulburelul de zaibăr curgea lin în pahare, iar la televizor spectatorii erau chemaţi să răspundă, printr-un SMS, dacă îşi doresc sau nu să se integreze în Uniunea Europeană. Straniu lucru – numai 53% din respondenți au spus că îşi doresc să vadă Republica Moldova în Uniunea Europeană.

După ce se lasă toamna şi se strânge roada, viaţa la ţară devine atât de monotonă, încât duminică de duminică se repetă întocmai – zaiberul în pahare, brânza şi nucile pe masă, cei doi vecini în faţa televizorului. Se pare că toamna a poposit și în televizor: telespectatorii sunt chemaţi să răspundă la aceeaşi întrebare. ”Doriți sau nu să vă integrați în UE ?”. De data asta, numai 51% îşi doresc integrarea europeană.

– „S-au mai rărit de săptămâna trecută, măi Grigore!”

Continuare pe bloguvern.md

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Valeriu Paşa

Valeriu Paşa

Născut la 4 martie 1986. Nu ţin minte Cernobâlul, ţin minte războiul din Transnistria. Născut în Chişinău, crescut unde vrei. Studiat Istoria la USM. Absolvit în 2010 masterul în Arheologie. Îmi place să descoper lucruri noi, să discut şi să îi en...

Ultimele articole