Moş Ion Roată faţă-n faţă cu opţiunea geopolitică

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Partea întâi, în care moş Ion află despre fata de măritat şi particularităţile creşterii cabalinelor în lume, utilitatea internetului, punguţele cu mulţi bani şi calea spre viaţă fără de moarte.
Moş Ion Roată din Slobozia, pe malul Prutului, a dat vinul în beci, a dat nutreţ Joianei, a dat la dos păsările, l-a crucit pe Şarik, care se împletea printre picioare şi a intrat în casă. Porni televizorul să vadă de acolo ce mai spune lumea.
„Moldova deja e fată mare, a făcut 21 şi este peţită, trebuie să o mărităm undeva. Aproape ca în poveşti, avem doi peţitori – unul de la Răsărit şi altul de la Apus.”
Acolo vorbea un analist. „Prima opţiune este petrecerea reformelor necesare pentru integrarea treptată în Uniunea Europeană – grup din 27 de state europene, care s-au unit economic, au legislaţie comună, valori şi tot aşa, acum trecând printr-un proces de consolidare politică. A doua opţiune este Uniunea Eurasiatică ce urmează să se constituie pe baza uniunii vamale dintre Rusia, Belarus şi Kazahstan şi Spaţiul Economic comun al acestor ţări. La acestea se pot alătura foarte probabil Uzbekistan, Tadjikistan, Kirghizia, Turkmenia şi Armenia.”
„Vrei nu vrei, treb’ de ales, ori cu unii, ori cu alţii!” Moş Ion decide că acu-i acu, trebuie să vadă el cu mintea lui ce-i mai bun pentru ţara asta – „Că nu degeaba am fost la război la Bender, că am muncit toată viaţa în kolhoz şi am crescut doi copii!”
Porneşte calculatorul pe care i l-a adus fiul din Germania şi accesează internetul. Bătrânul tastează google, aşa i-a explicat nepotul – „Acolo este tot!”„Uniunea Eurasiatică” – ENTER…

Continuare pe Bloguvern.

Comentarii

Valeriu Paşa

Valeriu Paşa

Născut la 4 martie 1986. Nu ţin minte Cernobâlul, ţin minte războiul din Transnistria. Născut în Chişinău, crescut unde vrei. Studiat Istoria la USM. Absolvit în 2010 masterul în Arheologie. Îmi place să descoper lucruri noi, să discut şi să îi en...

Ultimele articole