Monstruoasa coaliție vrea să anuleze pe vecie reîntregirea. De ce Filat nu-l agreează pe Ghimpu? (I) (Fragment din cartea ”Căderea Amaghedonului”)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

La începutul anului curent la Chișinău va sosi viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin, după care va urma şi vizita şefului diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.

Actualul ministru de externe Gherman-Snegur, cochetează, desigur, atunci când declară senin că nu există subiecte ”tabu” și că discută cu rușii ”pragmatic”, promovând ”interesele naționale ale R.M.

Avem posibilitatea reală să ne convingem cum apără membrii actualei coaliții, monstruoase, ”interesul național” în situația în care ambasadorul Rusiei îi îndeamnă efectiv pe locuitorii din autonomia găgăuză, dar și pe bulgari, de-un sânge cu Leancă, să voteze la un referendum consultativ, declarat anticonstituțional, pentru uniunea vamală.

Tăcerea de mormânt care s-a așternut printre deputați ar fi fost cazul să o spargă Corman, președintele forului legislativ. Se știe doar că Burguji, unul dintre animatorii referendumului, este membru al fracțiunii PD în adunarea populară de la Comrat.

Bașcanul Formuzal ese prietenul lui Filat.

„V-a dat dumnezeu de toate, vă rog să candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova”, i-a spus lui Vlad Filat, bașcanul Autonomiei Găgăuze, Mihail Formuzal, la Ceadâr-Lunga acum trei ani.

Din câte ne convingem, Filat care a călărit atunci un cal dăruit lui Voronin, anume aceste aspirații le are.

De ce acum Filat nu se adresează direct găgăuzilor? De ce nu-i spune direct lui Formuzal că viitorul nostru comun e în UE, așa după cum a declarat pe 3 noiembrie 2013?

În general, Filat este prieten cu toți cei care vor să confederalizeze R.Moldova după modelul cunoscut lui Gorbaciov, Lunchinschi, Leancă. Ei ar accepta, practic, încă două state pe teritoriul R.Moldova anulând pe vecie reîntregirea.

…Nu doar la concertul Larei Fabian a fost văzut Filat cu Șevciuc la braț și cu tricolorul coborât în bernă.

Defunctul prim ministru este foarte influent în regiunea secesionistă, devenită gaură neagră a Europei, unde înflorește traficul cu droguri, contrabanda, comerțul ilegal cu arme.
În 1998, fiind director al departamentului privatizării, evident, nu fără blagoslovirea lui P.Lucinschi, numitul Filat a semnat transferul întreprinderii SA „Moldova-Gaz” către Rusia.
„… Eu sunt persoana care a semnat acordul legal privind înființarea „Moldova-Gaz” în 1998 și am făcut-o conștient”, a spus Vlad Filat.

Potrivit deciziei, semnate de Filat și apoi aprobate de către Parlament, concernul a intrat în componența unei întreprinderi comune moldo-ruse „Aprogaztranzit”, iar drept rezultat a apărut SA „Moldova-Gaz”. Asociația acționarilor a înregistrat un capital de 290600 mii de dolari, dintre care 78,1 milioane reprezentau proprietatea situată pe teritoriul rmn. Ca urmare a acestui acord, 50% +1 acțiune, au intrat în posesia întreprinderii ruse OAO „Gazprom”, 35,53% – în cea a Guvernului RM, 13,44% – în a administrației de la Tiraspol, și un alt 1,23% aparținea anumitor persoane fizice.

Sa adăugăm aici concesionarea aeroportului internațional Chișinău pentru 49 de ani rușilor și să ne crucim de ce nu au loc audieri parlamentare referitoare la BEM.

Filat a făcut tot posibilul pentru a scăpa de ”controalele” lui Mihai Ghimpu. Combinațiile lui au fost realizate de sculă, alias Leancă.

Acesta nu a negat la Bruxelles părerea preconcepută că PL ar fi o formațiune care dorește unirea. Deci, este una radicală. Asta a afirmat într-un interviu, referindu-se la Ghimpu și Chirtoacă.

Filat a fost și mai direct. El se condamnă public că și-a adus aminte de Ghimpu, într-o emisiunea la postul de radio Vocea Basarabiei, controlat de Saharneanu, liberal reformator care i-a băgat cuțitul în spate lui Mihai.

De ce nu-l iubește Filat pe Ghimpu? Fiindcă i-a spus verde în ochi că anume Filat s-ar afla în spatele tranzacției de la Banca de Economii.

„La început s-au dat credite neperformante, apoi s-au vândut acțiunile la bani de nimic. Toate acestea vorbesc despre faptul că doar un singur om putea să facă asta – Vlad Filat. Banca de Economii este direct în subordinea Guvernului și, respectiv, a Ministerului Finanțelor, controlat de Vlad Filat și PLDM. Dacă te ocupi cu contrabanda, ești corupt, de peste tot locul vin valize cu bani, cât este de a cumpăra compania din spatele tranzacțiilor? Problema nu este în aceea unde se află, la ruși sau la noi. Se spune că este a rușilor, dar fură acei care sunt la putere la noi”, afirmă Ghimpu.

Întrebat dacă nu cumva Vlad Filat era deja cu avere atunci când a ajuns la putere, liderul PL a tăiat: „Ce a avut Filat? Ipteh-ul? Ipteh-ul este o coștereață, comparativ cu banii pe care îi are el acum. În România, avea și acolo două șoproane”.

„Spre deosebire de Filat, spune Ghimpu, Plahotniuc avea bani. Nu știu cum a făcut, cum a dres, cum a folosit puterea comunistă, dar atunci când a venit la putere, el deja era bogat”.

Amintesc, Dorin Chirtoacă a făcut campanie electorală cu adevărul că Filat a vândut conducta de gaz secesioniștilor. E firesc, moșul și nepotul nu pot fi ”înghițiți”de acești doi oligarhi.

Văzând cum în România sunt puși la zdup toți cei care au umblat la știubeiul cu miere public, aceștia se vor uni și cu necuratul pentru a scăpa de pedeapsă.

Aflarea la Chișinău a viceministrului de externe rus și apoi a șefului diplomației de la Kremlin trebuie discutată de către experți, dar nu de analiștii de duzină la toate posturile de televiziune, fiindcă e posibilă o ofertă rusească de federalizare a R.M. din care să câștige cei care au intrat în palate din șoproane.

Nu se va admite sub nicio o formă federalizarea R.M. așa după cum dorește Dodon, sau după cum este stipulat în constituție că, în cazul în care ne pierdem independența, federațiile sunt libere să-și decidă singure viitorul.

Fiindcă a declarat că nu există subiecte tabu, Gherman – Snegur și Leancă, scula lui Filat, trebuie să rezolve două probleme care nu suportă amânare.

1. Realizarea deciziei reuniunii de la Istanbul privind retragerea necondiționată a forțelor militare rusești și desființarea armatei secesioniștilor, evacuarea armamentului rusesc stocat in Transnistria, acesta reprezentând un pericol real pentru stabilitatea în întreaga Europă; Europei;

2. În zona de securitate, cu participarea ONU si OSCE, să fie schimbată misiunea de pacificare cu una internațională.

După ce un pacificator rus l-a împușcat pe tânărul Vadim Pisari și apoi a fost luat sub protecție de Kremlin, lui Leancă, pe atunci ministru de externe, acum șef al executivului i s-a pus în sarcină ”discutarea chestiunii pe canale diplomatice”.

Vedem cum rezolvă problema Leancă și ale cui interese le apără. Pe când o emisiune amplă de dezbateri cu participarea locuitorilor din stânga Nistrului, stimabile? Că, sincer să-ți spun, mi s-a acrit de atâta integrare în UE, care NU SE POATE PRODUCE FĂRĂ ELIMINAREA ACESTOR FLAGELURI.

O conducere democratică, controlată de niște câini de pază veritabili ai societății, satisface interesul public și răspunde la toate aceste întrebări.

Oligarhii de la putere, însă alcătuiesc programele posturilor de Radio și TV pe care le controlează, neavând cel puțin curajul să închidă o feudă mediatică a lui Chiril Luchinschi, președintele comisiei parlamentare, numit de Filat, motivul fiind mai mult decât întemeiat – imixtiune flagrantă în afacerile interne ale R.M.

(va urma)

In următorul articol vom discuta despre contrabanda din Transnistria, vânzarea armamentului, inclusiv a rachetelor Alazan, devenită afacere profitabilă pentru mafioții ruși, moldoveni și ucraineni,mulți dintre care se află sau s-au aflat la guvernare, purtând numele de oligarhi.

Un fragment din articol care certifica adevărul: Reporterii de la Sunday Times au declarat că au primit serioase propuneri pentru a cumpăra o rachetă Alazan , cu focoasă nucleară contra sumei de 200.000 dolari .

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole