Moldovo, mă ierți?..

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.Atunci când iau atitudine contra partidului lui Pascaru, pe mine nu mă interesează Unirea și nu despre Unire vorbesc. Mă interesează ce fel de societate construim în Moldova noastră și vorbesc despre aceea că nu putem construi nimic punând ura la fundament. E greu să găsești în timpurile trecute, și mai ales în secolul 20, națiuni bune și ideologii corecte. Comunismul și fascismul au făcut ravagii. S-au vărsat râuri de sânge. Vrem să ne încleștăm din nou în numele trecutului?

A spune că România a făcut în Basarabia numai rău ori numai bine înseamnă a minți cu nerușinare. A spune că URSS a făcut în Basarabia numai rău ori numai bine înseamnă iarăși a minți cu nerușinare. Unionismul de paradă minte. Pascaru minte. Cei care consideră că Uniunea Sovietică a fost un imperiu al răului mint. Eu nu vă mint. Eu vă spun că am iubit România. Dar nu mi-i rușine să zic că și Uniunea Sovietică a fost „țara mea de glorii, țara mea de dor”.

Și nu mi-i rușine să zic că azi sunt îndrăgostit de Italia. Iaca, m-a luat gura pe dinainte… Moldovo, mă ierți?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Victor Druţă

Victor Druţă

Am fost octombrel, pionier, comsomolist, când am citit și am scris texte. Am fost soldat în stepele Asiei, unde am citit și am scris texte. Am fost student, am fost profesor - și am citit, am scris texte. Azi sunt emigrant la Roma, și ce fac? Citesc...

Ultimele articole