Moldovenii. O mentalitate neobișnuită.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Moldovenii sunt neobişnuiți la mentalitate. Nu ştiu dacă există o explicație psihologică de ce moldovenii în unele momente sunt întunecați la minte. Usatîi se laudă pe rețelele de socializare că este foarte bun prieten cu toată casta banditească a lui Karamalak alias Bulgaru’ (ba chiar locuieşte la 5 km de Karamalak), iar moldovenii continuie să-l simpatizeze.

În anii ’90, anii de căpătâi ai banditismului moldovenesc, talibanii lui Bulgaru’ îți intrau nepoftiți în casă, îți puneau un pachet de celofan în cap, pe urmă iți amenințau familia cu chistolul, cuțitul sau fierul de călcat până nu le ofereai tot ce ei vor, iar acum, când clienții lui Bulgaru şi-au instituționalizat afacerile prin Moscova, moldovenii de rând au început să-i simpatizeze.

Nu am înțeles niciodată de unde la moldoveni există simpatia asta pentru oamenii cu stilul de viață mai puțin ortodox. Pe urmă ne plângem de traiul care-l avem, de ce suntem săraci la minte şi economie, de ce în țară există obiceiul de a fura în stânga şi dreaptă…greu de înțeles.

Într-un țară deşteaptă la mentalitate, păduchi de genul Usatîi n-ar fi supraviețuit în plan politic. Oamenii din prima zi l-ar fi alungat din primărie, politică sau chiar din țară. La noi lucrurile stau invers.
Usatîi şi Karamalak au umplut țara de sânge în anii ’90, iar la moment unii conaționali mai să-i ridice în rangul de jertfe ai statului.

Trist.

Comentarii

Teodor Bucatari

Teodor Bucatari

Preocupat de tot ce îmi este şi pare a fi interesant. Detest oamenii falşi şi cred că până la urmă dreptatea va învinge. Sunt conştient de timpurile în care trăim şi nu cred în poveşti. Nu există o putere mai mare decât adevărul. Cu toate că în Moldo...

Ultimele articole