Moldova fără sărăcie, Moldova fără… Filat!!!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cunoaşteţi foarte bine sloganul de mai sus, cu care Filat ne-a tot prostit în primii săi ani de venire la putere (2009-2010).

Mă rog, evident cu acel “fără Voronin”.

Dar, cum ne-a obişnuit deja istoria, repercusiunile nu se lasă mult aşteptate, şi în loc de acel “fără Voronin”, ne-am pomenit cu neverosimilul “fără Filat”.

Şi ştiţi, personal, ăsta din urmă mă încântă şi mai mult. Căci aşa cum mă tachina cândva un prieten, acest blog a fost/este un mare critic al haiducului de Hânceşti (căci dă, să n-aibă Cotovschi un urmaş demn?!) şi ar trebui să poarte numele de “antiFilat” în loc de “ProAdevăr”. Motivul e unul cât se poate de simplu – tare mi-e antipatic acest personaj!

Şi nu de ieri, alaltăieri, ci de când a apărut pe arena politică (mai exact de prin 2007, când mă convingea un prieten să scriu cerere de aderare la noul partid liberal-democrat).

Iar acum să revenim la ultimul eveniment din zilele trecute, cel mai notoriu, zic eu, din acest an. Notoriu, în special, prin faptul că a atins fenomenul corupţiei, atât de înrădăcinat în ţărişoara noastră.

Şi cel mai interesant e, că în acest scenariu avem implicat unul din marii tartari ai corupţiei moldave, neobositul “al vostru Vlad Filat”.

Că o fi comandă politică a lui Plahotniuc, că o fi răzbunare a lui Usatâi şi Shor, că o fi cerinţă a europenilor, mi-e cam indiferent, atât timp cât acest impostor şi corupt a ajuns la locul binemeritat şi sper ca judecata să-şi facă bine treaba şi să-l înfunde închisoarea măcar vreo 15 ani.

Căci, nuştiu cum voi, dar eu sunt sigur că Republica Moldova o va duce mult mai bine fără Filat.

Aşadar, Moldova fără Filat!

 

P.S. Nu-mi doresc decât ca această soartă a lui Filat s-o împărtăşească şi Plahotniuc, şi Voronin, şi Ghimpu, şi Dodon, şi Streleţ, şi toţi ceilalţi mari corupţi ai ţării…

Imagine: basarabia.md

 

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole