Șefu’ poate îți dai demisia ?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Astăzi am asistat din nou la un caz unic în istoria Republicii Moldova, cînd un ministru este pus oficial sub învinuire de procurori și riscă destui ani de închisoare. În briefing-ul de presă al premierului (încă) Filat din data de 13, ora 13, 2013 (cei superstițioși cred că cifrele de 13  nu sunt deloc întîmplătoare), am văzut cu cîtă ardoare șefu’ își apăra subalternul, acuzînd că dosarul intentat lui Negruță ar fi o răfuială politică.  Dar eu mă întreb, oare e normal ca 400 000 euro să fie pur și simplu donați unui alt membru PLDM ? Mai trebuie careva dovezi, mai ales după ce am ascultat și interceptările telefonice, ca să ne dăm seama cum stau lucrurile și care-i treaba cu șefu’  și unde-i este lui de lege și prevederile legale ?

Citind azi știrile, am găsit un articol despre demisia guvernului Bulgariei, șeful cabinetului de miniștri de la Sofia, Boiko Borisov declarînd că „Puterea ne-a fost dată de către popor, astăzi i-o dăm înapoi”, și mă întrebam cînd va avea acest curaj și Filat ? Mai ales acum, cînd el este cel care  a aruncat țara într-o nouă criză politică punînd astfel la îndoială viitorul European al Republicii Moldova. Filat ar trebui să-și dea demisia acum și pentru că există probe concrete că și-a depășit cu mult atribuțiile de serviciu și a făcut abuz de putere.

Codul Penal al Republicii Moldova despre depășirea atribuțiilor de serviciu sau excesul de putere prevede următoarele:
Articolul 328. Excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu

(1) Săvîrşirea de către o persoană publică a unor acţiuni caredepăşesc în mod vădit limitele drepturilor şi atribuţiilor acordate prin lege, dacă aceasta a cauzat daune în proporţii considerabile intereselor publice sau drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice, [Art.328 al.(1) modificat prin LP245 din 02.12.11, MO25-28/03.02.12 art.77] se pedepseşte cu amendă în mărime de la 150 la 400 unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 3 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

Cu toate acestea, ieri un alt vasal al premierului, în cadrul unei conferințe de presă a dat de înțeles că șefu’  lor nu a încălcat nimic, el are dreptul !

Cred că după toate aceste evenimente, un lucru cel puțin este cert, PLDM este un pseudo-partid, unde oamenii s-au adunat pentru realizarea visurilor copilăriei: mașini beton, castele, influență, imagine, funcții… mai pe scurt un loc în crema societății. Iar de dragul visului fiecăruia, ei pupă mîna șefului, îi îndeplinesc ordinile, dau cu capul de asfalt și pereți pe toți dacă trebuie, numai ca șefu’ să fie mulțumit.

P.S.
Acum ați înțeles ce avea în vedere Vladimir Filat cînd dădea „verde pentru Moldova”  😉

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole