Mofturile lui Andrei Nastase ne-au costat peste 16 milioane de lei. De ce presa PLDM via BEM deviază accentele?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Două zile în urmă presa finanțată din banii furați de la Banca de Economii a Moldovei a publicat o știre despre milioanele de lei cheltuite din bugetul de rezervă în anul 2016.

Potrivit sursele verde-galbene-aburite, Guvernul a scos banii din Rezerva de stat și a acoperit în mare parte cheltuielile ce au ținut de securizarea suplimentară a clădirii Parlamentului, precum și pentru premierea polițiștilor care au asigurat ordinea publică pe tot parcursul protestelor organizate de Andrei Nastase și colegii lui.

Conform datelor publicate, pentru securizarea suplimentară a Parlamentului au fost cheltuite 9 milioane de lei, iar suma de 6,8 milioane de lei a fost utilizată pentru „premierea” reprezentanților organelor de menținere a ordinii publice.

Cu părere de rău, presa verde-galbenă-aburită, sugativă de bani furați de la BEM, precum și organe parazite întreținute în baza proiectelor de finanțare puse la dispoziție de către americani și europeni, a preferat să devieze accentele în cazul dat, respectiv au pus în cârcă Parlamentului și Guvernului cheltuirea a peste 16 milioane de lei pentru asigurarea fotoliilor parlamentare.

De fapt, Guvernul a alocat suma de 9 milioane de lei, poate chiar mai mult, pentru a evita necesitatea investirii a altor sute de milioane, așa cum a fost necesar după evenimentele din 7 aprilie 2009, când ”colegii” lui Vlad Filat și Andrei Nastase au distrus tot ce le-a ieșit în cale la Parlament și în clădirea Președintelui Republicii Moldova.

Presa, hrănită din banii furați de la BEM, nu și-a pus mintea în mișcare, precum nici nu a accentuat faptul că Andrei Nastase și banda lui au dorit din nou să deterioreze Parlamentul. Or, dacă ne-am uitat la înregistrările de atunci, liderul Platformei DA tocmai la aceasta și chema, ba chiar oamenii lui au pătruns în incinta Parlamentului și au stricat câteva bunuri.

În partea ce ține de „premierea” polițiștilor, aceleași surse parazitare, aproape că vor să demonstreze în fața cititorilor că Executivul, de bucurie, a premiat polițiștii. Și în acest caz, cu părere de rău, aceste surse media, verzi-galbene-aburite și împuțite, nu accentuează asupra faptului că o altă modalitate de salarizare suplimentară a polițiștilor, decât prin așa zisa premiere, nu era posibilă. În PMAN au stat inclusiv polițiștii care în acea perioadă erau în concediul anula de odihnă, scoși să țină piept alcoolicilor lui Andrei Nastase.

Banii cheltuiți pentru mofturile lui Andrei Nastase, destul de costisitoare, puteau fi folosiți la reparația unor spitale sau la ridicarea unor grădinițe noi, însă poporul a fost pus să achite pentru huliganismul în formă gravă coordonat de Andrei Nastase, în loc să contribuie la alte lucruri cu mult mai benefice pentru societate.

Din păcate, presa împuțită nu trage alarma că până acum nu au fost aduși în fața instanțelor de judecată huliganii care au pătruns în sediul Parlamentului, precum nici organizatorii de atunci, deși acest subiect ar trebui să fie de interes public, iar presa trebuie să amintească oamenilor cine sunt adevărații eroi și din cauza cui au fost cheltuite peste 16 milioane de lei, pentru că așa ar fi corect.

La urmă, ca să închei acest subiect, atrag atenția asupra faptului că Parlamentul și Guvernul nu ar fi cheltuit această sumă, de peste 16 mln., dacă Nastase ar fi avut mofturi mai moderate și dacă protesta în liniște și pace. Orice protest violent, cum au fost cele conduse de Nastase, costă mult, și nu doar la noi în țară.

Comentarii