Modificări în Noul Cod al educației

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De acum doi ani au început procesul de elaborare al codului Educației, care prevede ca Limba engleză șă fie disciplină obligatorie, iar cea rusă, predată la solicitare.

Ar fi trebuit demult să fie astfel de modificări, este plină Moldova de ruși și o dată cu ei, au adus și rusismele, ne mai dezvoltăm și noi, pentri că Europa are nevoie de o societate sănătoasă și inteligentă.

E timpul ca să punem bazele unei educației alese, eficiente și sigure pentru viitorul nostru și al copiilor noștri, pentru că a nevoie de noi perspective.

Totodată tinerii care vor pica examenele de bacalaureat vor putea obţine o profesie în instituţiile medii de specialitate. Copiii din clasele primare vor primi calificative în loc de note.

Nuștiu, dacă notele sau aceste calificative vor avantaja sau din contra, elevii, însă un lucru știu sigur, că am început-o cu dreptul și că va merge și la noi această evoluție.

Codul prevede trecerea învățământului obligatoriu până la vârsta de 18 ani şi nu până la 16, cum este în prezent. Astfel, la majorat, tinerii vor ști cum să-și gestioneze timpul și vor decide ce vor să facă pe viitor.

Sunt de acord cu această modificare a codului de învățământ, în felul acesta ne deschidem mai multe oportunități și nu pierdem adolescența copiilor de 16 ani, care după 9 clase ies după aripa mamaei, pentru a-și dori libertatea.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Belostecinic Roman

Belostecinic Roman

Într-o ţară unde toate se pun la îndoială, adevărul mereu umblă cu capul spart mai sînt oameni care apreciază onestitatea, cinstea şi adevărul. Mă bucur că îmi voi pot expune opinia şi sînt apreciat sau criticat de oameni ce judecă la rece....

Ultimele articole