Modifică Legea în loc să convingă oamenii să nu-l urmeze pe Dodon

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Partidele parlamentare, componente ale Coaliției de la guvernare, au o problemă cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, și anume problema organizării referendumurilor cu privire la aderarea al Uniunea Vamală.

Părerea mea, chiar și pe când erau comuniștii, este că oamenilor trebuie să explici ce este bine și ce nu, să explici de ce Moldova trebuie să plece în Uniunea Europeană și de ce nu trebuie să plece în Uniunea Vamală. Dar, parlamentarii au prins la minte și, în loc să organizeze o campanie națională despre scopul lor, de aderare la UE, ei modifică legea în sensul ca PSRM, partidul condus de Igor Dodon, să nu mai poate organiza referendumuri.

Întrebarea care apare este: Și ce?

Da, ce se întâmplă dacă este modificată Legea? Nu se întâmplă nimic, pentru că orice partid care dorește, fie din banii săi, sau din banii altora, vor organiza consultări populare, iar cu rezultatele acestora vor flutura în stânga și dreapta. Și ce dacă Găgăuzia nu a avut dreptul să organizeze referendumul? Iată că a fost, iar rezultatul arată o problemă la sud, pentru cei de la guvernare, pro-europeni.

Până la urmă, Referendumul este o consultare a poporului, pe care nu o poți nega pe simplul fapt că a fost obținută printr-un vot ilegal. E la fel cum fiecare sătean ar ieși la poartă și s-ar da cu opinia asupra unei probleme, iar despre această ieșire nu-i poți zice nimic țăranului, pilonului acestei țări.

Nu poți să mergi împotriva convingerii omului, nici dacă modifici legea. Unica soluție este să te dai jos de pe scaunele moi și să te duci la el acasă, să-i explici ce ai de explicat. Trebuie de știut că, ilegal, cu piedici legale și impedimente de tot felul, se vor consulta cetățenii din majoritatea raioanelor, iar rezultatul obținut va fi utilizat în campania electorală ce urmează, de către PSRM.

Am mai scris anterior că această amplă acțiune de organizare a referendumurilor face parte din procesul de înlocuire a PCRM cu PSRM, iar aici ar putea să intervină cei pro-europeni, dacă doresc ca cetățenii să nu-l mai urmeze pe Dodon, însă nu o fac și nu lansează nici o campanie de informare, rămânând doar la faza de ”vom face”, în schimb, de frică, modifică legile și vor să ne spună doar atât: ”Referendumul a fost ilegal”.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii