MODERNIZAREA E DUREROASĂ, DAR SĂNĂTOASĂ

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Din momentul cînd am preluat conducerea Partidului Socialiştilor, în decembrie 2011, scopul meu declarat public a fost modernizarea acestei formaţiuni şi transformarea ei într-o forţă politică activă şi combativă.

Tot ce am făcut de atunci încoace în cadrul partidului a fost conformitate cu acest scop.

Ideea de modernizare însă, din start, nu a fost pe placul unei minorităţi din PSRM, cuplul Crîlov-Abramciuc, care au vrut să-şi păstreze veşnic privilegiile în partid, ca un fel de Lenin-Krupskaia în variantă moldovenească.

Prima încercare de a compromite modernizarea formaţiunii a fost întreprinsă de Crîlov chiar în cadrul congresului din decembrie 2011. În mod intenţionat, Crîlov nu a dat citirii lista integrală a membrilor Consiliului Republican, excluzându-i pe membrii noi. Acesta fost primul atac din interior asupra formaţiunii. Apoi au urmat şi altele, la fel de perfide.

Deci, primul motiv al deviaţionismului cuplului Crîlov-Abramciuc este nedorinţa lor de a fi modernizat partidul, deoarece ei s-au obişnuit cu o activitate politică leşinată, fără acţiune, fără luptă, fără rezultate. Modernizarea partidului ei au interpretat-o ca un atentat la poziţia lor de icoane ale socialismului moldovenesc.

Al doilea motiv al deviaţionismului cuplului Crîlov-Abramciuc este slujirea intereselor forţelor de dreapta de la guvernare. Faptele vorbesc de la sine: Abramciuc, contrar deciziei organelor colegiale ale partidului, nu a votat demisia lui Filat, iar mai tîrziu a votat învestirea lui Leancă în funcţia de premier. Totodată, cuplul Crîlov-Abramciuc este împotriva organizării referendumului de demitere a primarului Chirtoacă. Există şi alte exemple ale oportunismului manifestat de acest cuplu.

În concluzie, Partidul Socialiştilor a luat act de comportmentul distructiv al cuplului Crîlov-Abramciuc. Regretăm că o mînă de colegi s-au lăsat induşi în eroare de viclenia cuplului. Calificăm acţiunea acestor oameni ca o tentativă de distrugere a PSRM, atît din frustrare personală, cît şi la comanda păpuşarilor din afară. Ceea ce fac ei se numeşte diversiune pe intern şi oportunism în relaţiile cu guvernarea.

Vom lua toate măsurile necesare pentru a reabilita imaginea partidului şi a asigura, în mod democratic, puterea de decizie a majorităţii în cadrul formaţiunii.

Nucleul membrilor notabili ai partidului, inclusiv ex-preşedintele PSRM, este împreună cu noua echipă modernizatoare, marea majoritatea a structurilor teritoriale ne sprijină şi solicită luarea unor măsuri urgente împotriva cuplului diversionist şi oportunist.

Consiliul Republican al PSRM a mandatat iniţierea procedurilor de excludere a cuplului din partid şi organizarea Congresului extraordinar al partidului, pentru operarea unor modificări importante de ordin intern.

Modernizarea partidului e dureroasă, dar sănătoasă şi în cele din urmă va aduce roade bune şi rezultate reale.

Comentarii

Igor Dodon

Igor Dodon

-Deputat, preşedintele Partidului Socialiştilor- Date personale: Data naşterii: 18 februarie 1975 Lucrări Ştiinţifice: Articole ştiinţifice în revistele ştiinţifice. Programe pentru disciplinele de specialitate în cadrul ULIM şi IMI....

Ultimele articole