Miroase a uzurpare…?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
Articolul 134
Statutul
(1) Curtea Constituţională este unica autoritate de jurisdicţie constituţională în Republica Moldova.
(2) Curtea Constituţională este independentă de orice altă autoritate publică şi se supune numai Constituţiei.
(3) Curtea Constituţională garantează supremaţia Constituţiei, asigură realizarea principiului separării puterii de stat în putere legislativă, putere executivă şi putere judecătorească şi garantează responsabilitatea statului faţă de cetăţean şi a cetăţeanului faţă de stat.

Noi toţi vrem să credem că Republica Moldova este un stat de drept, un stat unde Constituţia este legea supremă în stat şi hotărîrile emise de Curtea Constituşională nu se interpretează şi nu se discută, dar se execută şi în cel mai scurt timp. Acest lucru este specificat foarte clar în articolul 140 din Constituţie care ne spune că:

Hotărîrile Curţii Constituţionale
(1) Legile şi alte acte normative sau unele părţi ale acestora devin nule, din momentul adoptării hotărîrii corespunzătoare a Curţii Constituţionale.
(2) Hotărîrile Curţii Constituţionale sînt definitive şi nu pot fi atacate.

Însă domnii din PLDM, care dau impresia că sunt urmaşii „regelui Soare”, folosesc ieri clădirea Guvernului pentru a organiza şedinţe de partid la miez de noapte, iar azi într-un comunicat de presă ne anunţă că „au luat act cu îngrijorare de decizia de ieri a Curţii Constituţionale„. Vă imaginaţi ce tupeu au oamenii ăştia ? Şi-au arătat nivelul de moralitate şi de facto ei se pun mai presus decît legea ! Adevăraţi „Luciferi” ai politicii moldoveneşti !

Stimaţi deputaţi şi miniştri ai PLDM, dacă aţi declarat că v-aţi angajat cu toată responsabilitatea în faţa cetăţenilor să respectaţi legislaţia Republicii Moldova, dacă şi pentru dumneavoastră Constituţia ţării noastre, reprezintă legea supremă, atunci cum puteţi pune la îndoială decizia luată ieri în unanimitate de Înalta Curte, şi să acuzaţi judecătorii că ar fi acţionat politic ?

Ori la noi e deja o tradiţie ca totul să fie polemizat. Cînd Curtea Constituţională respingea demersurile comuniştilor, reprezentanţii PLDM erau tare veseli şi îndemnau membrii PCRM să respecte deciziile Înaltei Curţi. Acum este invers, deja comuniştii cheamă PLDM-ul să respecte hotărîrea de ieri a CC. Păi domnilor, vă daţi seama că CC nu face dreptate unui sau altui partid, dar garantează supremaţia Constituţiei!

P.S.
Domnule Filat, în Republica Moldova încă nimeni nu a fost condamnat pentru uzurparea puterii de stat, vă rog, nu fiţi primul, chiar nu ar fi frumos…

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole