Mircea Popescu despre Klaus Iohannis. Ce a spus Victor Ponta in Dezbateri

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Prima întrebare pentru Victor Ponta: Cine este candidatul Victor Ponta şi de ce crede că trebuie să fie preşedintele României?

”Cred că sunt pregătit şi pot să fiu acel Preşedinte de care România are nevoie din trei motive. Echipa mea este cea a USL. Avem nevoie de stabilitate şi de unitate. A fost un regim care se sfârşeşte duminică, care se bazează pe învrăjbirea românilor între români. Cred că în următorii cinci ani, atunci când România va aniversa 100 de ani de la marea Unire pot să duc România la acea idee pe care au avut-o înaintaşii noştri.”

http://www.gandul.info/politica/dezbatere-ponta-iohannis-b1-tv-cine-a-castigat-cea-de-a-doua-confruntare-cristian-tudor-popescu-nu-l-votez-pe-victor-ponta-13539457
basarabia e romania

popescuÎn prima dezbatere televizată a candidaților prezidențiali, la întrebarea legată de absența sa dintre românii de la Chișinău și Cernăuți, domnul Klaus Iohannis a dat un răspuns absolut incredibil: “Acele localități nu se află pe teritoriul României, au fost cândva. Cu siguranță când voi fi președinte voi face vizite și în Chișinău și în Cernăuți, am prieteni de mulți ani care se trag din Cernăuți și Chișinău.“

Domnia sa dorește să fie reprezentantul TUTUROR românilor, dar îi ignoră pe cei din teritoriile românești înstrăinate prin forță, dar cărora le promite mărinimos înalta sa atenție, doar dacă devine Președinte. Să fie un șantaj în schimbul voturilor acestora, să nu fie?

Basarabenii și bucovinenii păstrează treaz spiritul românesc de pe aceste teritorii, împotriva vicisitudinilor la care i-a supus o istorie mult prea nedreaptă. Ei trăiesc pe teritorii românești, da, românești, domnule Iohannis, indiferent dacă sunt izolați de niște hotare croite arbitrar și menținute de forțe politice străine intereselor noastre naționale. A-i considera pe românii bucovineni și basarabeni simpli cetățeni ai altor țări și nu fii ai poporului nostru, este o blasfemie.

Domnule Iohannis, sunteți cetățean român. Poate sunteți un bun cetățean român, care-și achită obligațiile cetățenești, dar, în mod sigur, nu sunteți un bun român, deoarece dovediți că sunteți străin conceptului unității de neam.

Poate că sunteți și un bun profesor, dar, în niciun caz, nu sunteți un bun dascăl, deoarece, prin această gândire, nu insuflați elevilor dumneavoastră dragostea de neam și de țară. De întreaga Țară românească, chiar ciuntită, așa cum au croit-o conaționalii dumneavoastră, împreună cu ocupanții sovietici.

Dar dacă îi ignorați pe acești români, aflați împotriva voinței lor în afara granițelor naționale artificial croite, cum de ajungeți să-i plângeți cu lacrimi de crocodil pe acei cetățeni români aflați din varii motive în străinătate care n-au apucat să voteze din cauza unei Legi Electorale strâmbe?

Oare îi plângeți pe aceștia sau plângeți după potențialele voturi pe care nu le-ați primit?
Domnule Iohannis, nu vi se pare că declarația dumneavoastră prin care pe unii români îi socotiți mai puțin importanți (poate și din cauza numărului mai mic de voturi pe care l-ați primit) vă pune eticheta de IPOCRIT?

Bucovinenii și basarabenii nu pot fi priviți doar ca cetățeni ai altor țări cărora li se face hatârul unei vizite de bunăvoință. Ei sunt parte a poporului nostru și nu trebuie tratați cu condescendență.

Sper din tot sufletul ca PNL-ul să nu adere la modul dumneavoastră de gândire segregaționist și antinațional pe care l-ați etalat public fără cea mai mică tresărire.

Oh, cât de mult vă deosebiți de predecesorul dumneavoastră Crin Antonescu, cel care declara: “Trebuie să spunem clar, împreună, că suntem naționaliști pentru că vrem să fim o națiune puternică, un stat puternic cu cetățeni puternici“.

Dacă adevărații bărbați politici din PNL și din celelalte partide istorice ar fi gândit despre ardeleni, așa cum gândiți dumneavoastră despre bucovineni și basarabeni, nu s-ar fi realizat idealul național al Marii Uniri fără de care, domnule Iohannis, nu ați fi avut șansa să fiți astăzi cetățean român și să candidați pentru funcția de Președinte al României.

De aceea, domnule Iohannis, înălțați-vă dincolo de starea de cetățean român superficial și fără aderență la istoria, martiriul și năzuințele românilor și încercați să deveniți un bun român pentru a vă câștiga dreptul moral de a-i reprezenta pe toți românii.

Altfel veți fi doar reprezentantul unui Joseph Daul, un nou Vâșinski venit la București să bată cu pumnul în masă pentru a instaura un politruc pe scaunul de la Cotroceni.

http://mipopescu.wordpress.com/opinii/klaus_iohannis/

Comentarii

Vitalia Pavlicenco

Vitalia Pavlicenco

Preşedintele PNL. Născută la 29 octombrie 1953, Grinăuţi-Bălţi, Republica Moldova Contacte: 069111682, 069119118, tel.german – +491605702646 Distincţii: Ordinul Naţional al Romaniei „Pentru Merit” în grad de Comandor Starea civilă: căsător...

Ultimele articole