Miorița versus Șarpele Revoluției

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Despre valențele economico-mistice ale „Baladei Miorița” am scris acum vreo cîțiva ani și în „Codul lui Gavrincea”, mini-piesă de teatru în trei acte ce se regăsește în cartea mea retina akashică.

Ceea ce doresc să accentuez prin acest material este că fluctuația geopolitică predestinată planează mereu ca o Sabie a lui Damocles de-asupra cetățenilor dintre Prut și Nistru. Dar mai ales, calitatea guvernanților…


1. Ochii la București…

Un exercițiu de civic: fatalitatea mioritismului basarabean se perpetuează și la nivelul culturii politice.

La Referendumul din 29.07.2012, de exemplu, o lume întreagă a fost martorul încercării demiterii repetate a președintelui român Băsescu. Dar în timp ce populația din dreapta Prutului i-a aplicat în frunte ștampila ilegitimității, cea din stînga a salvat (a doua oară) fundul politic a Imposturii întruchipate. Tragedia majoră e că pentru „dictatorul-pirat-securist-contrabandist” nu au votat „profitorii” de a emigra în UE pe baza pașaportului românesc, ci chiar bruma de intelectuali, studenții și grosul unioniștilor convinși. Tot aceeași categorie social-culturală ce i-a dat mandat în alb tocmai rechinului pelist Ghimpu să hărțuiască PNL-ul neajutorat în apele extraparlamentare înghețate. Într-o manieră pe cît de ridicolă tot pe atît de dramatică aceștia l-au propulsat în fotoliul de edil al Capitalei moldave pe pseudoliberalul Dorin Chirtoacă, menținîndu-l artificial la tuburile profitului personal conectate tupeist la Cornul Abundenței din cele 8 microraioane componente. Din păcate, „fatalismul” electoral va mai călca în străchini și în viitor, sunt sigur.

Iată de ce, ca să răspund finalmente unor comentatori ce îmi solicită părerea în această privință, îmi pun ceară în urechi ca Odiseu de fiecare dată cînd aud despre „mîna Kremlinului” în chestia tripletului profitor (Băsescu-Ghimpu-Chirtoacă). Ceea ce își face cetățeanul cu mîna proprie făcut rămîne, pînă la începuturile de migrenă ale minții-cele-de-pe-urmă-a-moldoveanului! Eu numesc asta „Karma Prostiei Naționale”.

2. Ochii spre Moscova…

Aici am ajuns la un punct extrem de sensibil, care va trebui să sugereze un răspuns cît de cît lămuritor pentru opțiunile vest-europene sau, dimpotrivă, euro-asiatice ale Chișinăului oficial.

Conform calendarului asiatic, anul 2013 intră sub incidența Şarpelui-de-Apă. Astrologul rus Serghei Kurapov trece în revistă evenimentele excepţionale din secolul XX desfășurate sub acest simbol cosmic pe teritoriul Federației Ruse, în special odată cu demararea ciclului de 12 ani:

–  1905, prima revoluție rusă,

–  1917, revoluția din octombrie,

–  1929, startul colectivizării în masă,

–  1941, războiul pentru apărarea Patriei,

–  1953, moartea lui Stalin,

–  1965, reforma economică inițiată de Kosyghin (posibilă numai după demisia lui Hrușciov)

–  1977, marchează începutul cultului personalității lui Leonid Brejnev,

–  1989, începe destrămarea lagărului socialist, în particular colapsul Uniunii Sovietice, primele alegeri alternative (relativ libere),

–  2001, primul an de instalare a lui Putin la putere…

Într-un cuvînt, Anul Șarpelui a fost asociat întotdeauna de frămîntări social-politicede proporții, crize identitare național-religioase majore, schimbări de putere sau chiar a cursului politic (ideologic) al ţării.

Amintesc faptul că liderul perpetuu al PCRM e născut și el într-un An al Șarpelui. Mulți ar fi tentați să creadă că la Chișinău va fi „anul lui Voronin”, doritor să îi joace pe degete (sau în picioare, dacă vreți) pe liderii AIE-2. Convingerea mea profundă e că 2013 va fi anul cel mai puțin revoluționar al comuniștilor moldavi, care nu au niciun interes să pice guvernul AIE-2 (orice formulă metamorfozată a sa) și să-și asume guvernarea înaintea alegerilor programate. Deci nu va trece nicio moțiune de cenzură cu sprijinul comuniștilor („profeția” mea personală: 2013 va fi ultima lumină revărsată în gaura Bătrînului Șarpe, despre care nu vom mai auzi pe scena politică a țării începînd cu următoarele guvernări).

Astfel că tot guvernarea-cu-trei capete va trebui să își roadă reciproc tubul de oxigen. Să vedem ce componentă va avea curajul să facă pasul decisiv (noi, alegătorii fideli, nu vă vom uita gestul patriotic!).

3. Ochii pe meteoriții din Celeabinsk…

„Cum va evolua cel de-al doilea în secolul XXI An al Șarpelui în Rusia în curînd vom afla”, conchide astrointerpretul Kurapov. Dacă e așa, poate vom ști și noi răspunsul la întrebarea sacramentală: „Face parte Moldova din egregorul cosmico-energetic rusesc au ba”. Altfel spus, vom asista la o inflexiune în cursul Istoriei basarabene?

Același Serghei Kurapov reamintește faptul că, între anii 2012-2015, cuadratura exactă (= adversitate) a planetei Pluton (simbol mundan al guvernării, Guvernul unei țări în general) cu Uranus (simbol mundan al forțelor revoluționare, libertatea de constrîngere, Opoziția în general) va atinge cea mai mare convergenţă, inclusiv prin includerea altor planete pe orbita lor devastatoare pliată de (sic!) tocmai 7 ori. Fenomen  întîlnit extrem de rar, avînd în vedere că în ultimii 2 mii de ani acest aspect special s-a repetat numai de 2 ori:

–  1755-1758,  Războiul-de-șapte-ani (1756-1763) în care au fost atrase marile puteri europene, America de Nord, Caraibe, India şi Filipine.

–   1932-1934, ascensiunea la putere a lui Hitler în Germania; începutul revenirii din criza economică globale, „Marea Depresie”.

Or, în anul 2013, ostilitatea dintre Uranus și Pluton se va manifesta cel mai clar în luna mai, prima jumătate a lunii iunie şi întreaga perioadă octombrie-noiembrie (tradus în limbaj monden asta înseamnă că și confruntările dintre componentele Alianței de guvernare europeană la finele lui februarie sunt doar un sfîrîiac pe lîngă ceea ce se așteaptă spre începutul verii și spre Summitul din toamnă de la Vilnius).

4. Guvernarea actuală trebuie să dispară de unde a venit … în neantul cosmic!

Evident, descrierea de mai sus reprezintă desenul general, pentru că trebuie luat în calcul și belicosul Marte (= agresivitate, confruntare deschisă, atac), manifestat deja ca un declanșator de conflicte în prima săptămînă a lunii ianuarie 2013 („Vînătoarea Domnească” soldată cu o tragedie umană).

În opinia lui Kurapov, anume planeta Marte în zodia Cancer (iulie 2012) a provocat la București criza politică prin încercarea de a-l demite a doua oară pe preşedintele român Băsescu.

Să vedem ce va mai urgisi acesta în anul 2013:

– (mai exact) ultima săptămînă a lunii martie-prima săptămînă din aprilie,

– (apoi ultima) săptămînă din iunie−prima săptămînă a lunii iulie.

Dacă ajungem cu bine pînă atunci, „scandalagiul cosmic” va reveni în atenția publică de la Chișinău în ultima săptămînă din septembrie−prima săptămînă a lunii octombrie şi, finalmente, ultima săptămînă din decembrie curent.

Nu în ultimul rînd e de neglijat în anul 2013 influenţa planetei Neptun (stihii naturale legate de apă, dar și stihii populare) în aspect tensionat cu Luna (simbol mundan al națiunii, poporul unei țări în general).  Or, manifestările cele mai grave ce țin de eliberarea violentă a acestor energii țin de dezamăgiri, speranţe înşelate, confuzie, haos, turbulenţe economice, toate legate de răspîndirea pe scară largă a corupţiei, delapidărilor de stat și a minciunii cronice.

Uite că într-o singură frază am exprimat plenar caracteristicile de bază ale actualei guvernări de la Chișinău (inclusiv Primăria) și riscurile palpabile de care este pasibilă!

Dacă deconsiderați alegătorii „mioritici”, cel puțin acultați sentința astrelor. Pentru binele țării, plecați cu binișorul!!!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Igor Ursenco

Igor Ursenco

Scriitor, observator social. Fără a urmări o periodiocitate metronomică, voi posta în acest spațiu articole ce țin de principalele teme (și nedumeriri) care mă interesează ca cetățean (deconstrucție politică & concordie socială). Au trecut tim...

Ultimele articole