Ministerele Republicii Moldova văzute în Social Media #1

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Avem nevoie de ceva sau de cineva îi căutăm pe Facebook, avem vreo întrebare, obiecție sau necesităm o informație, o căutăm pe Facebook. Așa încât Bloguvern-ul și-a propus să vadă cât de ușor putem contacta cu Ministerele Republicii Moldova pe social media. Am intrat pe Facebook, am căutat ministerele și am găsit doar 8 pagini active ale ministerelor, din 16. Ministerele ce nu au pagini oficiale, maximum putem găsi informație că cineva a făcut check-in la acel minister și doar atât.

Sugestii și idei: Unele ministere creează senzația că au prezență pe Facebook doar pentru că este la modă, așa dar pe pagină nu se crează un dialog între minister și fani. Iar informație e la fel de greoaie ca și pe site-urile oficiale. O prezență pe Facebook a unui minister necesită o deschidere față de oameni și a fi mai pe înțelesul persoanelor ce sunt fani. Doar plasarea de link-uri de pe site, câte 3-4 consecutiv, nu înseamnă că pagina este activă. Un astfel de comportament pe social media este clasificat deseori ca un comportament al spammerilor, adică a oamenilor ce fac gunoi online.

Ce fac ministerele pe social media (în ordinea lor de pe site-ul Guvernului):

Vezi ce fac Ministerele pe Social Media în continuare pe Bloguvern, primul pe listă: Ministerul Economiei.

Cu multe like-uri, Acasă la Fluturaș!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii