Minciuna are picioare scurte!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Tăcerea Maiei Sandu este mai strigătoare decât 100 de postări pe facebook. Asistăm la autodistrugerea modelului de politician (balabol) clasic pentru RM în 25 de ani. Să fie asta schimbarea clasei politice? Vedem după parlamentare. Că n-are Maia strategie știm cu toții, acum vedem că și unicitatea dânsei a fost supraapreciată. Să-ți lustruiască imaginea toată presa de pe pământ, dar dacă ești zero, mai devreme sau mai târziu lumea începe să înțeleagă acest fapt. După cum spune rusul: с кем поведёшься, того и наберёшься. Așa și alianța cu Năstase s-a dovedit a fi una toxică pentru Maia Sandu. Înțeleg că suntem în acnul electoral și toți tind să-și întărească pozițiiile și să-și mențină electoratul, dar există limite. E una să înflorești ceva despre Justiție, Educație, Gaz sau Asistența Socială din RM, domenii problematice care desigur necesită încă foarte mult efort pentru a le aduce la nivelul țarilor Europene. Dar ce tupeu tre să ai pentru a să vorbi cai verzi după întrevederi cu partenerii din SUA sau organizații internaționale precum FMI? Maia a uitat că în Moldova totul este monitorizat?

1. Așa dar, după revenire din State Unite primul lucru pe care l-a făcut Maia a fost postarea pe facebook precum că oamenii de acolo au foarte mari îngrijorări și nu prea este cineva care să susțină Partidul Democrat, pentru ca a doua zi să fie înaintată o rezoluție în Congresul Statelor Unite cu privire la continuarea colaborării și intensificarea susținerii Republicii Moldova

Integral aici -> link

2. A doua gafă a Maiei Sandu, pe care o putem deja numi o minciună grosolană, ca și cea de a treia (dar la ea să ajungem) a fost denaturarea concluziilor emise de Consiliului Uniunii Europene referitor la Republica Moldova. Desigur, printre acele concluzii a fost specificată necesitatea stringentă de a continua reformele în domeniul Justiției, lupta cu corupția, sistemul electoral desigur. Și aici sunt perfect de acord, este foarte mult de muncit asupra acestor domenii. [ Ce ține însă de sistemul electoral, o să-mi permit să includ propria viziune: consens politic larg în Moldova n-a existat niciodată și nici nu poate exista la moment, este o recomandare a Comisiei de la Veneția care este imposibil de respectat, dar aceasta nu înseamnă că guvernarea, oricare ar fi culoarea acesteia, ar avea dreptul să ignore cerința a peste 70% din cetățeni. De menționat că ”votul mixt” a stat la baza campaniei celor din PLDM în 2014, au fost colectate și semnături.] Maia Sandu însă și-a permis să ignore toate punctele pozitive din concluziile Comisiei prin a declara că Moldova a primit ”NOTA 2 pe linie”, mizând probabil că lumea o crede pe cuvânt sau nu nimeni nu știe engleză și n-o să citească textul integral emis. N-a fost să fie. Republica Moldova a primit laude și încurajări în tot ce ține consolidarea sistemului financiar bancar, stabilitatea economică, adoptarea legii privind combaterea spălării banilor… Venirea pe piața RM a Băncii Transilvania și declarațiile Directorului Executiv al BERD vine să confirme o dată în plus acest fapt.
Conferința de presă a directorului BERD -> link

Integral aici -> link

3. Ultima, până când, și cea mai evidentă minciună (слепому видно), sunt declarațiile făcute după întâlnirea cu un reprezentant al FMI, o întâlnire după cum înțelegem neoficială, că Republica Moldova ar refuza să accepte condiționalitatea de a lupta cu corupția care este una din prevederile acordului între Fondul Monetar și RM.

Integral aici -> link română, link engleză

Cât de electoral n-o fi anul, trebuie să existe unele limite. Și cred că Maia o să fie taxată și de partenerii de dezvoltare pentru că s-a lăsat dusă de alianțele ”a la” batista pe țambal!
Politicienii fac politică, iar noi cetățenii, dacă dorim să schimbăm ceva, trebuie să ne informăm și să verificăm tot ce ni se spune.

Un mic UPDATE! Maia totuși a venit cu o replică pentru FMI, prin care încearcă să se îndreptățească. Doar că, replica Maiei Sandu nu face decât să demonstreze cât de naivă, sau obraznică este. Fără ironie, am impresia că există toate șansele ca într-o bună zi să auzim că toată și UE, și SUA, și în general toată lumea este capturată de Vlad Plahotniuc.

Pace 😉

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii