Ghimpu, nu fi „tormoz”! Chiar și Valentin Mândâcanu a fost k.g.b.-ist?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Liderul Partidului Liberal s-a dat ieri în spectacol de prost gust la ”Fabrika”

Prestația a fost lamentabilă. După ce am aflat că Filat i-a sugerat să-i decerneze lui Formuzal ordinul Republicii, iar Ghimpu i-a dat numai ”Gloria Muncii” și nu spune despre aceasta, am înțeles că noua coaliție democrată, tot aceeași, în care vrea să intre și Ghimpu ESTE UN DEZASTRU ȘI UN BLESTEM PE CAPUL NOSTRU.

Vasăzică, după ce au fost elucidate aceste dedesubturi , tot individul cu un nume de familie sonor, foarte sexy , Dodon, e vinovat? Tot comuniștii din opoziție sunt responsabili?

Michael, la Comrat trebuia să te duci și să ceri înapoi ”nagrada” de la Formuzal. Voi nu ați scos un cuvânt. Unul. Ce făceați în acest timp? Perle pentru Ana Guțu?

Sunteți farisei, spoiți, niște guralivi de care trebuie să scăpăm de urgență. Nu trebuie să mai stricăm orzul cu gâștele. Trei seri la rând, v-am văzut pe toți: Corman, Leanca, Candu, Palihovici, Ghimpu și concluzionez – vai țară, ai ajuns la cheremul unor intruși.

O tempora, o mores! (O, timpuri, o moravuri!)

Rămâne, totuși, un subiect de dezbătut și liberalul nr.1 ar trebui să dea seamă, dacă e capabil, desigur. E vorba de k.g.b.

Aveam birourile la același etaj 3 al Casei Presei. Nu trecea o zi să nu o văd pe Vitalia Pavlicenco, pe Valentin Mândâcanu îndreptându-se spre ATEM, actualul Moldpres din care sub Filat nu a rămas nimic.

Vitalia mergea grăbită, nu se saluta cu bărbații . În schimb, autorul nemuritorului eseu ”Veșmântul ființei noastre” discuta cu fiecare dintre noi, ne citea articolele, le aprecia.

Cred că am fost în al nouălea cer, când m-a felicitat pentru inspiratul titlu ”Daceada” pus unei serii de articole despre modul în care comuniștii moldoveni luau pământul țăranilor, le luau materialele de construcție ca să-și construiască palate.

Și, fiindcă majoritatea erau ruși, își aduceau neamurile de la Ural în suburbie ca aceștia să voteze masiv comuniștii.

Ca să nu fiu imparțial, menționez că atunci secretar al CC al PCM era chiar Mircea Snegur, care a făcut această mare nedreptate poporului. Ca să nu întind mult vorba, pot discuta cu el și acest subiect.

Mândâcanu, fie-i țărâna ușoară, era extrem de binevoitor, era iubit de toți, inclusiv de jurnaliștii ruși. Era un Patriarh la Casa Presei.

Categoric, ne-a animat pe noi, cei de la Moldova Suverană, să declarăm grevă pentru oficializarea limbii române ca limbă de stat.

Tudor Țopa, tatăl lui Viorel Țopa, care a emigrat ca să scape de oligarhi, a fost animatorul revoltei, cu toate că nu se spunea deschis acest lucru.

Ghimpu nu suflă o vorbă despre acest efort î n discursul său, rostit în fața lui Băsescu.

Dumnezeu cu dânsul că noi nu de laude avem nevoie, ci de acțiuni concrete, de care Mihai nu este capabil.

Când l-am auzit că cei de la ATEM (Moldpress) au fost k.g.b.-iști m-am întrebat de ce a inclus numele de familie Mândâcanu în discurs, și cum putea el să o angajeze pe Vitalia Pavlicenco traducătoare spontană. Mândâcanu nu angaja pe oricine. Era mâna lui dreaptă.

Încă un amănunt. Mihai, tu nu prea te-ai ostenit să mergi la biblioteci, dar noi o făceam zilnic. În secția de literatură străină luam două cărți în engleză și comandam altele 10 în limba română, ediții din anii 30-40.

Știi de ce? Fiindcă acolo erau prefețe ale cercetătorilor români, care spuneau adevărul despre anexarea Basarabiei. Ulterior făceam schimb de informații. Așa aflam adevărul.

De ce spun toate acestea? Fiindcă în secția de limbi străine cu noi împreună, era tânărul lector universitar Sergiu Pavlicenco, soțul Vitaliei. Putea trăi in aceeasi casa cu o k.g.b.-istă?

Un autor mai tânăr susținea în dimineața zilei că nu trebuie să pierdem voturile cu PL. Cred că are dreptate și Traian Băsescu va lua act de această situație.

Întrebarea vine. Din ce cauză nu trebuie să votăm PL?

Răspuns: Fiindcă te-ai înhăitat cu Filat și nu POȚI CONSTRUI. TU NUMAI DISTRUGI.

Koroce, ești tormoz!

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole