Mihai Ghimpu este unicul liberal care poate conduce PL-ul mai departe

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Azi e ziua când liberalii se adună să adopte decizii importante pentru partid. Eu sper că ei au venit și pentru a reconfirma conducerea partidului, nu pentru a o schimba. De fapt, semnalele din cercurile liberalilor spun că anume așa și va fi, pentru că nu există acum nevoia de a schimba liderul și e prea târziu pentru a ridica pe piedestal un alt conducător.

Mihai Ghimpu, cu toate relele lui și cu toate cele bune, merită și este unicul liberal care poate conduce Partidul Liberal. Dumnealui merită toată susținerea colegilor de partid și trebuie să ducă planul formațiunii până la capăt, cot la cot cu Dorin Chirtoacă, Corina Fusu, Valeriu Munteanu, Anatol Șalaru și ceilalți adevărați membri de partid.

Astăzi Ghimpu va sta în fața unui partid curățit de lepre. Toate leprele au plecat în PLR, în partidul 2 al lui Filat. Liberalii adunați astăzi sunt deja cei filtrați, trecuți prin teste, cei care au răspuns negativ invitației trădătorului Ion Hadîrcă, cunoscut și sub numele de cod Hariton.

Veți spune că o lungă perioadă am criticat PL-ul și membrii acestui partid. Am făcut-o pentru că nu priveam la lucruri pozitiv. Acum am început să înțeleg politica altfel, iar când răsfoiești paginile istoriei vezi că de fapt Ghimpu este unicul om politic care a putut sta în picioare înaintea multor furtuni lansate de Moscova, prin Filat și prin alții.

Ghimpu a condus Moldova spre schimbare și spre adevăr. Când a fost președinte interimar a decis să rupă lacătul de la secretele comuniste și să trimită mii de dosare în arhivă, cu acces deschis pentru istorici, pentru oameni simpli. Ghimpu este cel care nu s-a temut să deschidă cutia Pandorei, cu secrete sovietice, cutia listelor cu nume de lideri politici care acum se zbat să ne spună că nu sunt oamenii Rusiei, deși toți știu deja cine și pentru cine a lucrat.

Mihai Ghimpu este cel care a știut cum este mai bine să consolidezi o echipă, chiar și de tineri. A reacționat așa cum trebuie în situații de criză și a pus umărul atunci când a fost nevoie.

Acum înțelegem că atunci, când a fost ales Timofti, toți acești conducători ai Moldovei nu au dat votul pentru a evita alegerile anticipate și pentru continuarea parcursului european, dar au dat votul pentru a câștiga încă doi ani în care să fure și să se îmbogățească. Mihai Ghimpu a fost cel care ne-a spus despre aceste lucruri, dar noi nu l-am crezut. Acum Moldova ar fi avut în proprietatea sa și Banca de Economii și Aeroportul Chișinău. Se întâmpla doar dacă-l ascultam pe Ghimpu și chiar ne lăsam chemați din nou la vot.

Mai sus am scris câteva lucruri ce a făcut Ghimpu pe plan politic. Dar, în timpul cât a condus PL-ul și Moldova a făcut mai multe. Vă îndemn să citiți pe www.trb.ro despre ce a mai făcut Ghimpu. E un articol destul de interesant și consistent.

Succes Dle Ghimpu și felicitări anticipate pentru realegerea în fruntea PL! Sunteți unicul care se poate lupta deschis cu Filat și Moscova!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii