Mic de statură, dar decisiv în acţiuni

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Un acord economic care va îmbunăţi cumva situaţia Republicii Moldova pe plan intern va fi semnat astăzi la Paris. Despre acest lucru ne informează de dimineaţă toate portalurile online. Astfel, din punct de vedere al diplomaţiei personalitatea lui Iurie Leancă nu este depăşită de nimeni.

Pe lîngă faptul că este un diplomat excelent mai este şi un negociator de minune. Zic aceasta reeşind din toate acţiunile sale întreprinse pe parcursul ultimilor ani. Astfel, într-un interval relativ restrîns de timp cît a fost în funcţia de ministru de externe a reuşit nu doar să stabilească relaţii de prietenie şi colaborare cu toate statele lumii, dar şi să traseze obiectivele integrării europene pe fundalul tuturor distorsiunilor existente pe plan intern.

Datorită capacităţilor sale diplomatice, dar şi echipei pe care o conduce  Republica Moldova va semna pe 27 iunie Acordul de Asociare la UE. Deşi recunosc că dacă nu se întîmpla ce s-a întîmplat în Ucraina acest lucru probabil era inevitabil de realizat în următorii 10 ani. Dar aşa cum am mai zis-o, într-o asemenea conjunctură şi cu o asemenea echipă de diplomaţi era imposibil de ratat această şansă decisivă pentru ţară.

Iar dacă vom fi puţin mai deştepţi şi mai abili decît suntem acum la sigur vom putea menţine relaţii de prietenie şi colaborare şi cu Federaţia Rusă. Doar astfel,  vom putea soluţiona definitiv problema transnistreană.

Acesta este doar începutul.

La sigur viitorul nu prea îndepărtat va fi mai bun…

Voi ce ziceţi?

 

Comentarii

Elena Nistor

Elena Nistor

Am absolvit facultatea de istorie, apoi cea de jurnalism. Am luat si masteratul. Sunt pasionata de politica. Cred ca prin acest blog, contribui la dezvoltarea pluralismului politic....

Ultimele articole