Merkel către Leancă: avem treburi mai importante decât Republica Moldova, precum Siria sau Ucraina

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Astăzi, în plin scandal în sânul NATO, Angela Merkel s-a întâlnit cu Iurie Leancă la Berlin.

Discuția a fost una scurtă, dar destul de directă.

Spun scandal în sânul NATO, deoarece chiar astăzi purtătorul de cuvânt al guvernului german a invitat reprezentantul CIA din Germania să părăsească de bunăvoie țara, asta ca să nu fie declarată persoana  non-grata. Acest lucru după ce procuratura germană a descoperit mai multe cazuri de spionaj în favoarea SUA.

De reținut că neîncrederea americanilor în clasa politică din Germania este una totalmente justificată și asta după ce mai mulți oficiali germani, printre care un fost cancelar și un fost șef al Camerei Superioare a parlamentului German, au fost angajați de către Gazprom.

Iată pe scurt ce a rezultat în urma discuțiilor:

– Angela Merkel a declarat că Germania are acum de soluționat probleme cu mult mai importante precum criza din Siria și din Ucraina;

– Germania a discutat cu Rusia despre șicanele economice asupra Republicii Moldova, că există un dialog constructiv și completez eu: fără nici o finalitate, precum și soluționarea conflictului transnistrean;

Iurie Leancă a fost certat pentru că justiția nu funcționează, ba mai mult, ea lipsește cu desăvârșire;

Angela Merkel nu a dorit defel să vorbească de o posibilă Aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova; în această situație nici Iurie Leancă nu a dorit să facă vreo gafă și să întrebe, deoarece cel mai probabil că ar fi avut un răspuns clar și nu unul voalat precum cel din Paris.

În condițiile în care Germania și Rusia par a-și fi stabilit sferele de interese, singura posibilitate de integrare europeană rămâne varianta Unirii cu România, soluție la care politicienii de la Chișinău se vor gândi din ce în ce mai des având în vedere că economia Republicii Moldova este aproape de faliment, lucru care se va vedea însă abia după alegeri.
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole